26-11-10

25/11/2010

Een te korte nacht achter de rug. Again! En weer mijn eigen schuld. Wanneer zal ik het leren? Wanneer zal ik eindelijk ECHT doorhebben dat het zo niet werkt?

Met kleine oogjes op het werk gearriveerd dus. Mij verwachtend aan een rustige donderdagvoormiddag. Met het goede voornemen om eens goed door te werken, snel die ene levering uit te pakken en dan aan te vullen. Zodat mijn collega er goed voor stond in de namiddag. Maar uiteindelijk was het vrij druk 's morgens. Pas tussen de middag was het rustig. Maar toen ging mijn bazin boodschappen doen en mijn baas eten. En plots stond ik alleen in de winkel, met 1 klant en met een lege kar die ik in het magazijn moest gaan vullen maar niet mocht gaan vullen omwille van de aanwezigheid van die klant. Dan maar allerlei kleine klusjes gedaan want met mijn duimen staan draaien, was nu ook weer niet de bedoeling.

Om 13 u mocht ik naar huis. Ik had mij voorgenomen om snel een hapje te eten en daarna wat piano te spelen. Net toen ik me achter de piano wou installeren, ging de bel: de pianostemmer. Hm, ik heb mijn planning dan maar wat omgegooid: een beetje muziek luisteren en een beetje bloggen. Wegens het slechte weer werden mijn buurjongetjes door hun oma van school gehaald met de auto. Daardoor was ik een beetje langer thuis en kon ik nog gauw de strijk doen.

En dan babysitten. De deugnieten hadden een kamp gebouwd met stoelen en dekens en vonden niets zo leuk om boven op die stoelen te gaan staan. Daarna begon A. braaf met zijn treinen te spelen, maar V. begon overal aan te prutsen, in de zetels te klimmen en te springen en wilde niet luisteren. Toen ik het eten moest gaan maken, wou V. helpen (lees: in de potten komen hangen). Maar kleine kindjes in de keuken als er gekookt wordt is niet veilig. Dus gaf ik hem allerlei opdrachtjes: haal een fles water uit de kast, zet bordjes op tafel, vul bekertjes met water, zet ze naast de bordjes, leg bestek op tafel, haal voor mij ook maar een glas water,... Uiteindelijk wou ook A. komen helpen, maar gelukkig was het eten toen net klaar. Ze mochten van mij hun wortelpuree plat doen op hun bordjes zodat ze een straat kregen en ik maakte dan met stukjes worst daar een bus op. Zo aten ze braaf hun bordjes helemaal leeg.

Daarna was het tijd om in bad te gaan. En ze amuseerden zich rot met bekertjes water over elkaars hoofd leeg te gieten. Na een paar waarschuwingen omdat ze water uit het bad gooiden, viste ik V. eruit. Daarop werd A. heel boos, want nu was de pret over natuurlijk. Ik heb V. beneden in de zetel gezet en ben dan A., die in een leeg bad zat te brommen, gaan afdrogen en aankleden. Gelukkig wou hij daarna terug "vriendjes zijn".

Mijn pogingen om de tv aan te zetten, mislukten. Tja, wij hebben zelf thuis geen digitale tv, dus ik ken daar niets van. Gelukkig kon ik wel een dvd opzetten. En net toen ik een huilscène (V. wou een yoghurtje maar kreeg dat niet omdat hij zijn mandarineke al niet had opgegeten) had opgelost en met 2 petotters op weg was naar boven om nog een verhaaltje voor te lezen, kwam mama thuis. We hebben ze dan maar samen ondergestopt.

Daarna ben ik thuis op een stoel geploft en was heel blij dat mijn mama voor mij nog wat frietjes wilde pakken (de rest had al gegeten) en bij mij kwam zitten. Toen bleek dat ik nog net een kwartiertje had voor "Thuis" zou beginnen, ben ik gauw nog even achter de piano gekropen. Zo is dat er toch nog van gekomen.

De rest van de avond had ik geen fut meer om nog veel te doen. Ik heb mezelf voor de televisie geïnstalleerd en na "Dubbelleven" heb ik nog even mijn smoelenboek en mijn mailbox gecheckt en ben gaan slapen. Nog niet helemaal op tijd, maar we doen al beter dan de voorbije dagen.

09:17 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.