23-11-10

22/11/2010

Een woelige nacht achter de rug. Tja, ik ben een wroetkous. Ergens deze nacht zat ik helemaal in de knoop met mijn benen in mijn lakens. Zo erg zelfs dat ik er wakker van werd. En vermits ik dat niet 1 keer maar meerdere keren heb voorgehad vannacht, heb ik dus niet al te best geslapen.

Ik ben opgestaan met een nieuw voornemen: een dagplanning maken en me daar ook aan houden. Al een tijdje merk ik dat ik nood heb aan stabiliteit. Stabiliteit in de zin van dagschema's en zo. Ik ben namelijk nogal een chaotisch iemand. Daardoor spring ik van de hak op de tak, vergeet ik vaak dingen,... En ik ben ook een uitstellerke: dingen die ik niet graag doe schuif ik voor me uit tot ik echt niet meer anders kan. Maar als ik alleen ga wonen, mag ik dat absoluut niet meer doen. Stel je voor dat je dan onverwachts bezoek krijgt en je appartement ligt vol rommel.

Dus na een paar klusjes voor ons mama, heb ik me achter mijn laptopje gezet om een dagplanning te maken. Daarna heb ik eerst mijn boek uitgelezen, zodat dat terug naar de bibliotheek kan. En dan begon mijn dag pas echt: kleren in de kast hangen (want ik heb de slechte gewoonte om die altijd maar gewoon over een stoel te hangen), alles van de vloer opruimen, stofzuigen en een beetje poetsen. Toen ik mijn emmer water buiten ging leeggieten in het rioolputje, vond onze kat er niets beter op om op mijn rug te springen. Haar favoriete manier om te knuffelen, maar een ongelooflijk belachelijk zicht zo voorover gebogen.

Tussendoor nam ik ook nog een klein beetje tijd om een postje voor mijn blog te schrijven en om wat cd's te kopiëren (puur voor eigen gebruik en meestal koop ik gekopiëerde cd's later ook als ik ze echt goed vind) die ook terug naar de bibliotheek moesten. En toen was de voormiddag al om.

Na mijn middageten heb ik me snel nog eventjes achter de piano gezet, want ik heb me ook voorgenomen om zo goed als elke dag te oefenen. Soms is dat echt niet mogelijk, maar ik wil vanaf nu niet te veel dagen meer overslagen. Die lessen kosten al genoeg geld. Helaas had ik toch wat achterstand opgelopen op mijn planning en had ik maar 5 minuten om te oefenen. Veel te weinig!

Om 13u15 op mijn fiets gesprongen richting het dorp op zoek naar onderhemdjes (ik heb dat jaren niet gedragen, maar op mijn werk heb ik het tegenwoordig vaak koud) en een sierspeld voor mijn sjaal (die ik vorige herfst gehaakt heb en waarvoor ik enkele weken geleden de bloemen heb gehaakt, waardoor hij nu eindelijk af is). Ik kon het ook niet laten om nog even de Free Record Shop binnen te springen en een cd van Das Pop te kopen. Mijn bibliotheekbezoek werd daardoor een beetje ingekort, maar ik had toch nog genoeg tijd om een paar goede cd's en een leuk kinderboek (om uit voor te lezen voor mijn buurjongens, die vinden dat zalig) mee te nemen.

En dan, hup, op de fiets terug naar huis. Om 5 minuten thuis te zijn en weer te vertrekken. Eerst langs de buren om de buggy op te halen en dan te voet terug richting dorp om de jongens van school te halen. In het terug naar huis wandelen luisden ze Mikado-koekjes van mij af (ik heb nog veel plaats in mijn buik) en keken ze naar de treinen en vonden het geweldig dat de treinbestuurder naar hen claxoneerde en waaide.

Bij hen thuis aangekomen passeerden eerst 3 kakkebroeken (van 1 kind) en daarna vonden ze het tijd voor zotte kuren ("Birsen, gij moet ons pakken, hè" en dan gibberen). De soep en de spaghetti ging er ook nog goed in, maar voor een badje waren ze te moe. Om 18u15 lag de ene te slapen in de zetel, maar toen ik hem boven in zijn bedje legde, wou hij toch nog het beloofde verhaaltje. Ik dus maar naar beneden om mijn boek te halen en terug naar boven. Om daar een schone slaper te vinden. De andere heb ik daarna nog wel voorgelezen, want die deed alle moeite van de wereld om zijn ogen nog open te houden tot hij gekregen had wat hem was beloofd.

Thuis gekomen, snel een hapje gegeten. En daarna nog een gaatje gevonden om nog wat piano te spelen en zelfs mijn mails te checken. En om 20u10 voor tv beland, samen met een bol wol, een haaknaald en een haakboek: ik wil wat nieuwe steken leren en hun benamingen om daarna een nieuw haakprojectje te kiezen en te maken. Na "de aanrader" in De Laatste Show (deze keer Bent Van Looy, die plots een lelijke snor bleek te hebben) ben ik richting boven getrokken met het plan nog een stukje te bloggen op mijn andere blog en een beetje te lezen. Maar plots realiseerde ik me dat het wel zo gemakkelijk zou zijn om mijn volgende dagen ook al te plannen. Gevolg: te laat gaan slapen en met te veel drukte in mijn hoofd. Conclusie: beter iets ontspannends doen vlak voor het slapen. Dat weten we dus ook weer.

 

10:02 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.