21-11-10

20/11/2010

Al om 3 u 's morgens werd ik wakker. Mijn teen bleek wel degelijk ontstoken te zijn. En geen klein beetje. Ik werd dus wakker van de pijn. Een dafalgan kon niet baten, dus sliep ik de rest van de nacht niet meer.

Gelukkig moest ik maar een tot 14 u werken. Lopend op de hiel van mijn voet en dus al hinkend, lukte dat wel. Mijn lieve collega probeerde mij een beetje te ontzien, net zoals ik haar rug probeerde te ontzien en voor haar het hefwerk deed: we waren een goed duo, allebei met mankementen. Knipogen

Na het werk fietste ik nog langs een boekenverkoop. Het plaatselijke gehuchtje van de bibliotheek sluit na jaren zijn deuren omdat de meeste buurtbewoners naar de hoofdbibliotheek trekken die een groter aanbod heeft. Hun jeugdcollectie schonken ze aan de plaatselijke lagere school en de klassiekers werden overgebracht naar de hoofdbibliotheek. Maar de rest werd verkocht. Volgens mijn moeder was het om 10 u, bij het opengaan, een ware overrompeling. Rond 14 u 30 viel dat heel goed mee. Wel zag het er al heel erg leeg uit. Maar ik heb toch mijn hartje kunnen ophalen en ben met 10 boeken naar huis gegaan, €1 per stuk:

Ian McEwan: Zaterdag (al eens gelezen en goed bevonden)
Lesley Lokko: Vergelegen (al meerdere keren gelezen)
Lode Zielens: Moeder, waarom leven wij? (een bekende titel, nieuwsgierig, en voor €1 kunt ge niet sukkelen, hè)
Roddy Doyle: de Barrytown trilogie: De Commitments, De bastaard, De bus (gehoord dat het goed zou zijn)
Douglas Coupland: De kauwgomdief (al een ander boek van deze auteur gelezen en goed bevonden, dit boek ziet er trouwens nog splinternieuw uit)
Ian McEwan: Ziek van liefde (omdat ik Boetekleed en Zaterdag ook goed vond)
Giorgio Faletti: Ik dood (al meerdere keren gelezen en ongelooflijk spannend)
Michel Faber: Lelieblank, scharlakenrood (een klassieker, ooit gelezen en behoort tot mijn favorieten maar stond nog niet in mijn eigen boekenkast)
Nicholas Evans: Het keerpunt (auteur van De paardenfluisteraar, al eens gelezen in mijn puberteit, uit nostalgie gekocht)
Nicholas Evans: De rookspringer (net als bij Het keerpunt uit nostalgie gekocht)

Thuis gekomen heb ik me wel gerealiseerd dat ik eigenlijk geen plaats heb om die boeken weg te zetten. Weer een argument om alleen te gaan wonen en een boekenkast kan kopen (in mijn slaapkamer raakt gewoon geen boekenkast meer binnen).

Daarna toch maar eens mijn voet in een voetbadje met isobetadine gestoken, kwestie van die teen eens te ontsmetten. Maar de pijn was gelukkig al veel minder dan de voorbije nacht.

Doordat ik die nacht zo weinig had geslapen, zag ik het eigenlijk niet zitten om nog tot 2 u te gaan babysitten. Gelukkig wou mijn zus dat voor een keertje wel van mij overnemen. Ik weet niet wat ik had gedaan, als zij niet kon/wou.

's Avonds hadden mijn ouders bezoek en ze verwachtten dat ik toch minstens 1 gang van het eten mee aan tafel zat. Die mensen hadden mij al meer dan 15 jaar niet gezien en kwamen natuurlijk met alle clichés over groot worden en veranderen af. Maar het waren best sympathieke mensen dus ik voelde mij er voor één keer niet geïrriteerd door. Maar aan alle gesprekken deelnemen zag ik toch ook niet zo zitten, dus halverwege de avond ben ik dan boven toch nog maar wat gaan computeren en lezen.

Het plan was ook om op tijd te gaan slapen, zodat ik wat slaap van de vorige nacht kon inhalen. Maar wegens het bezoek is dat dus ook niet gelukt, want we aten pas om 20 u 30 en met een volle maag in bed kruipen, kan ik niet. Gelukkig viel ik snel in slaap, eens ik in mijn bedje lag.

12:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.