19-11-10

18/11/2010

Op donderdag werk ik maar een halve dag. De vrije helft wordt dan meestal gevuld met een paar nuttige dingen en een paar ontspannende dingen.

Na mijn ontbijt gauw even de vaatwasmachine uitgeladen en daarna was het tijd voor ontspanning. Toen heb ik namelijk dit blog nog eens wat bijgeschreven en wat blogjes zitten lezen. Want ook dat laatste komt er de laatste tijd te weinig van.

Ik heb ook geluisterd naar de opname van een liedje uit mijn zangles. Ik heb altijd zo'n mini-recorderke in mijn handtas zitten. Dat gebruik ik om ideeën op in te spreken, of gedachten, of dingen die ik moet onthouden. Of ik neem een liedje op tijdens een concert. En ik gebruik het ook om mezelf op te nemen tijdens mijn zangles. Dus luisterde ik nu naar zo'n opname uit mijn zangles. Op zich was ik er best tevreden over, alleen die platte Antwerpse L in een Frans lied klinkt wel hilarisch. Iets om aan te werken dus.

De donderdag is altijd een heel rustige dag op het werk. Er komen niet veel leveringen binnen, alleen enkele kleine, en ook het aantal klanten ligt op donderdag niet zo hoog. Vraag me niet waarom, maar het is telkens weer zo. Om die reden moeten mijn collega en ik telkens maar een halve donderdag werken en wisselen we elkaar die dag dus af. De donderdagmiddag vind ik het saaist. Want dan is het het rustigst en gaat de tijd trager voorbij. Hoewel ik gisteren bijna een klant zover kreeg om voor mij de vogelkesdans te dansen. Ik had hem namelijk wijs gemaakt dat ik alleen dat melodietje kende, maar niet de dans. Hij was er bijna mee weg, maar ik kon mijn lach niet langer inhouden. Het was uiteraard een klant waarbij je zo'n grapje kunt uithalen, hij doet trouwens zelf ook niets anders.

's Avonds werd mijn pianoles afgebeld omdat de leraar ziek was. Eigenlijk kwam me dat goed uit want ik had geen zin om een half uur door de regen te fietsen. Bovendien heb ik de voorbije 14 dagen amper geoefend. Ik weet het: ik moet daar dringend eens tijd voor maken. Het wordt hoog tijd dat ik mijn dagen begin te plannen.

Ik ben dan maar met een boek en een dekentje voor de tv geplofd. Nee, ik kan niet tegelijk lezen en tv kijken. Of toch niet helemaal. Maar ik heb "Thuis" volledig gevolgd en tijdens "Koppen" heb ik het lezen en het programma volgen wat afgewisseld. Dat kwam omdat ik de nieuwe reeks "Dubbelleven" wou zien en ik het niet de moeite vond om voor dat half uurtje naar boven te gaan.

Daarna heb ik weer veel te lang liggen computeren voor ik ging slapen.

08:50 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.