18-11-10

15/11/2010

Ik was nog geen 2 minuten of mijn moeder stond al in de startblokken: dit opruimen en dat in orde maken en dan heb je nog wel tijd voor dit en dat en kan je dat eigenlijk ook nog even poetsen.

Het was middag voor ik het wist. Ze had trouwens kaki's gekocht. Fruit dus, voor diegenen die het niet kennen. Maar ze wist wel niet hoe je het moest eten en of er een pit in zat. Hmmm, geen pit en de eerste happen waren best ok. Maar tegen dat hij op was, was ik de smaak toch al beu.

Rond 14 u nog gauw even naar de bibliotheek gefietst: boete betalen, cd binnenbrengen, cd zoeken, een paar boeken binnenbrengen en een paar boeken kiezen. Wanneer ik aan de balie kom, ben ik plots mijn bibliotheekkaart kwijt. Terwijl ik die kaart nog had gebruikt om mijn boete te betalen. Tja, als je met je kaart in de hand gaat rondlopen, kan dat natuurlijk gebeuren. Een paar keer de bibliotheek afgelopen, maar de kaart bleef spoorloos. En ik had echt geen zin om mijn boeken achter te laten en terug te komen wanneer mijn kaart boven water kwam. Uiteindelijk hebben ze mijn boeken manueel op mijn kaart gezet.

Door al dat gedoe in de bibliotheek was ik te laat om op mijn buurjongens te gaan passen. Gelukkig moest ik ze deze keer niet van school gaan halen. Net toen ik hun mama een sms wou sturen dat ik een paar minuutjes later zou zijn, belde ze zelf om te zeggen dat ze alletwee nog in dromenland waren en dat ze het zou laten weten wanneer ze wakker waren. Tegen dat ik thuis was, was de eerste wakker. Dus dat kwam net goed uit.

V. vond het geweldig dat ze hun tuin aan het aanleggen waren met graafmachines en kranen. Hij had op 3 plaatsen in de woonkamer een stoelte aan het raam gezet. Zo kon hij van stoeltje naar stoeltje lopen en alles goed in de gaten houden. Even later ben ik zelfs met hem buiten gaan kijken en toen ze hem vroegen of hij kwam helpen, knikte hij vrolijk van ja. Maar ik zag het toch niet echt zitten om hem daarna met kleren en al onder de douche te steken, dus ben ik maar een stukje met hem gaan wandelen. Hij wou naar de paardjes gaan kijken, maar met dit koude weer staan die natuurlijk al lang niet meer in de wei. V. was dus een beetje teleurgesteld, maar gelukkig kwamen we onverwachts toch nog een pony tegen en dat maakte alles goed.

Terug thuisgekomen was ook A. wakker en op zijn positieven gekomen. Toen hij zag dat V. en ik begonnen te dollen, werd hij op slag een heel stuk vrolijker en kwam mij ook uitdagen om gekietelt en gevangen te worden. Na het eten, stak ik V. in bad. Ik moest dan even de badkamer uitgaan en de deur dichtdoen van hem. Maar door een kier hield ik hem in de gaten en stond snel weer binnen toen hij op de rand van het bad probeerde te gaan staan.

Zoals alle kindjes probeerden ze de avond daarna nog wat te rekken. A. was moe, maar wou nog een verhaaltje van Cars. Toen dat uit was, wou hij nog een verhaaltje samen met V. Daarna wou hij in mama en papa's bed slapen. En toen V. nog een verhaaltje wou, wou A. eigenlijk ook nog wel een verhaaltje. Maar dat laatste pakte toch niet meer. A. mocht in het grote bed en nadat ik V. nog een verhaaltje had voorgelezen, is ook hij gaan slapen.

Thuis heb ik snel gegeten, zodat ik nog in de douche kon voor Thuis begon. De maandagavond is sinds vorige week weer een leuke tv-avond, want na Thuis volgen ook nog "De zussen van mijn dochter" en "Ergens onderweg". En daarna volgt mijn bed. Met boek uiteraard.

11:07 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.