18-11-10

13/11/2010

Op zaterdagmorgen om 8 u beginnen werken, doet toch telkens weer pijn. Het lukt me nooit, maar dan ook echt NOOIT om vlot uit mijn bedje te stappen. Meestal komt het er op neer, dat ik nog een 10-tal minuten heb om tegelijk de ontbijttafel te dekken voor de rest van het gezin (want die kunnen dat wel appreciëren) en zelf te ontbijten met mijn ogen nog half toe.

Helaas was de voorbije zaterdag die zaterdag dat ik tot 18 u moet werken. Vaak is die zaterdag dan ook een helse zaterdag. 's Morgens gaat de tijd meestal vlot vooruit omdat er veel klanten over de vloer komen voor brood en pistoletkes, maar in de namiddag mindert dat serieus en als er dan niet veel aanvulwerk is, is dat ongelooflijk saai.

Maar de voorbije zaterdag was gelukkig niet zo. Nadat ik de kaastoog in orde had gemaakt, nam de dochter van de bazen de brood-en kaastoog grotendeels van mij over, zodat ik de andere helft van het magazijn kon nakijken en aanvullen. Tussendoor sprong ik wel even mee achter de toog op drukke momenten, maar eigenlijk kon ik best goed doorwerken. Met een volledig opgeruimd magazijn en een aangevulde winkel als resultaat. Dat gaf voldoening. Ik slaagde er gelukkig ook nog in om één en ander voor sluitingstijd op te kuisen, waar ik normaal gezien pas later aan toekom. Maar ondanks dat stond ik pas rond 18 u 30 buiten.

Gelukkig had ik 's middags een sms gekregen of ik niet wou babysitten op de kids van een vriendin zodat zij met haar man naar de cinema kon. Uiteindelijk is het, wegens omstandigheden, zo uitgedraaid dat de man bij de kids bleef en dat de vriendin en ik naar de cinema gingen.

Het plan was om naar "Zot van A" te gaan kijken, maar helaas waren die zalen zo goed als helemaal volzet. Daarom zijn we, na eerst nog een frietje te zijn gaan eten, naar "Eat Pray Love" gaan kijken. De verfilming van een boek dat ik enkele maanden geleden nog gelezen heb. Zoals altijd (of toch zeer vaak) vind ik het boek beter, maar van de film heb ik toch ook erg genoten. Prachtige beelden! Ik kreeg stante pede zin om een citytrip naar Rome te maken. En India en Bali lijken ook heel erg mooi te zijn.

Daarna heeft mijn boek me nog verleid tot lezen tot een gat in de nacht (het was half 3 of zo, toen ik mijn licht uitdeed).

10:30 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.