11-11-10

11/11/2010

Vandaag stond voorspeld als opruimdag. Ten minste, zo had mijn moeder het in gedachten. Maar ikzelf ietske minder. Zo'n extra vrij dagje heeft toch als enige doel om een beetje te relaxen, niet?

Daarom heb ik me na het ontbijt eerst lekker geïnstalleerd met mijn laptopje en een filmke: "Sweet November". Een beetje zeemzoeterig, maar ik hou wel van dat genre. Tegen het einde van de film werd de krop in mijn keel groter. Bij het afscheid van Sara en Nelson stroomden de tranen over mijn wangen. Ja, ik ben een bleiterke als ik films kijk.

Daarna toch maar aan het opruimen geslagen. Wat papieren uitsorteren. Wat prulletjes een betere plaats geven. De hopen draagtassen die ik hier heb liggen, eens uitmesten. En dan de tijdschriften nakijken en liefst van al bij het oud papier gooien. Maar als ik tijdschriften moet sorteren, raak ik altijd afgeleid. Dus ik heb een uur lang roddeltjes zitten lezen.

's Middags bleek mijn mama preparé in huis te hebben gehaald. Ik ben hier de enige in huis die dat eet. En eigenlijk ook nog maar sinds een jaar. Wij kochten dat nooit, dus ik kende dat niet. Tot ik het eens een keertje heb geproefd tijdens het babysitten. Sindsdien vind ik het echt een lekkernij. Als ik ooit zwanger ben, gaat het een serieus probleem zijn om daar van af te blijven.

Na het eten nog wat cd's gesorteerd: een deel terug in de kast gelegd en enkele, die ik vaak beluister, naast de cd-speler. Het valt me trouwens op dat ik de laatste tijd vooral cd's beluister en heel weinig de radio opzet. Daardoor heb ik vandaag jammer genoeg wel de vrouwendag gemist op "Studio Brusselle", hoewel ik eigenlijk geen StuBru-fan ben, maar die vrouwenplaten had ik wel graag gehoord. Misschien is er nog een lijst van terug te vinden op hun website? Note: de top Wijftig is in ieder geval wel terug te vinden.

Elke 1e dag van de maand ga ik op de weegschaal staan. Dan spreek ik af met mijn tante en nonkel, want samen doen we een poging om te diëten. We slagen niet altijd, maar enfin. Maar wegens geen tijd en eigenlijk ook wegens geen zin en een beetje bang om te zijn bijgekomen, was het er deze maand nog niet van gekomen. Dus ben ik vanmiddag maar even in de auto gestapt (dat regenweer van vandaag, daar stuur je nog geen hond door), zodat we dat ook weer voor even achter de rug hebben. Met als resultaat dat ik toch een halve kilo ben afgevallen (waarschijnlijk onder andere omdat ik, buiten die boterhammen met preparé van vanmiddag en een kleintje met choco van vanmorgen, alleen maar rijstkoeken heb gegeten). Jippie!

De rest van de middag heb ik doorgebracht met mijn laptopje. Maar na het avondeten vond ik het tijd voor een streepje muziek. Tegenwoordig ben ik blijkbaar into "de plakkers". Mijn usb-stick staat vol met openingsdansnummers. De ene al wat meliger dan de andere. Maar eigenlijk wel heel mooi. En sommigen gezongen door echt goede stemmen.

Vlak voor "Thuis", mijn favoriete soap, ben ik nog gauw onder de douche gekropen. Lekker genieten van de massagestralen. En ik ben vooral heel blij dat mijn nieuwe haarcoupe zo weinig verzorging vraagt. Gewoon drogen aan de lucht: zalig (zei het meisje dat een hekel heeft aan haardrogers)!

Tussen "Thuis" en "De Laatste Show" nog gauw een paar laatste dingen opgeruimd en dan met een boek in de zetel geploft. In "De Laatste Show" lach ik me altijd een kriek om die Sven de Leijer. Die vind ik echt hilarisch. En ik vind het programma ook de ideale manier om nieuwe muziek te leren kennen.

En nu... tijd voor mijn bedje, want veel te lang geblogd. Slaapwel!

23:55 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.