10-11-10

9/11/2010

Vanmorgen voelde opstaan best ok. Ik was zelfs wakker voor mijn wekker afliep. Zoals elke morgen, las ik nog een stukje in mijn boek voor ik uit mijn bed stapte. Een gewoonte die ik mezelf heb aangemeten om mezelf de kans te geven rustig op mijn gemakje wakker te worden. Ik heb dat echt wel nodig. En daarom zet ik de wekker liever een kwartiertje vroeger, dan mezelf te moeten haasten. Het is trouwens niet dat ik dan slechtgehumeurd rondloop, hoor. Het voelt gewoon veel fijner.

Ik was blij toen mijn moeder de deur uit was voor een uurtje. De laatste tijd hebben we vaak discussies. Ze vind dat ik te veel rommel maak en te weinig opruim. En ergens heeft ze daar wel gelijk in. Maar aan de andere kant ga ik wel een hele dag werken en heb dan 's avonds niet meer zoveel zin om nog veel te doen. Terwijl zij thuis het huishouden doet overdag en dus 's avonds wel kan gaan zitten.

In ieder geval heb ik van dat uurtje geprofiteerd om nog eens degelijk mijn zangoefeningen te doen. Dat en mijn piano-oefeningen (jaja, ik volg pianoles sinds enkele weken) komen er vaak veel te weinig van omdat mijn moeder allerlei taken voor mij verzint in mijn vrije tijd. Ook daar hebben we vaak discussies over. Het wordt eigenlijk gewoon hoog tijd om mijn vleugels eens uit te slaan. Heeft er niemand een "ezeltje-strekje" voor mij staan?

Rond kwart voor 11 ben ik op mijn fiets gesprongen en naar het werk gespurt. Gespurt, inderdaad. Want 10 minuten daarvoor begon mijn moeder nog een discussie, waardoor ik heel nipt vertrokken ben. Ik was dan ook maar net op tijd.

Eigenlijk is het werk ook niet meer 100% mijn ding. Allé, dat is het nooit echt geweest. Maar ik deed het toch wel redelijk graag. Ik doe het op zich nog wel graag, maar de laatste tijd pieker ik enorm over het feit dat ik geen diploma heb en daarom niet kan doen wat ik echt graag zou doen. Ik zou ook graag wat meer vakantie hebben op een jaar. Misschien is het dus wel eens tijd om daar aan te gaan werken en eindelijk eens wat met mijn leven te gaan doen. Soms heb ik echt het gevoel dat de tijd verdwijnt, maar mijn leven blijft stilstaan.

Na het werk heb ik mezelf maar in mijn regenpak gehesen. Kwestie van toch nog een beetje droog te arriveren op mijn zangles. Dat zingen, daar kan ik echt zo'n deugd van hebben. Zeker wanneer het goed gaat. Het nummer dat ik tegen vandaag moest instuderen, ligt me heel goed en zing ik echt graag. Het was fijn om te ontdekken dat het mooi klonk met de pianobegeleiding van mijn leerkracht. Na een klassiek nummer, smijt ik me trouwens tegen de volgende les in een jazz-nummer: "Shopping" van Lady Linn and her magnificent seven".

Ook na de zangles kwam mijn regenpak nog goed van pas, helaas. Elegant is anders: ik voel me dan precies een olifant in een porseleinkast. Ik vind het echt verschrikkelijk om door de regen te fietsen. Je wordt er altijd zo kou van en ik zie geen steek meer door mijn bril met al die regendruppels erop. Gelukkig lag thuis mijn fleece-dekentje te wachten, samen met een goed boek.

Tv kijk ik tegenwoordig niet veel. Er is momenteel weinig interessants op te zien. Daardoor lees ik de laatste tijd echt wel veel meer. 52 boeken zijn dit jaar al de revue gepasseerd, dus mijn streefdoel is weer bereikt. Ik ben benieuwd hoeveel boeken het er uiteindelijk zullen zijn op 31 december.

De dag afsluiten, doe ik zoals ik hem begon, met een boek in bed. En dan maar lezen tot mijn ogen bijna dichtvallen.

09:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.