26-09-10

Zo'n vreemd gevoel

Eigenlijk wist ik het al een hele tijd, dat het er zat aan te komen, dat moment. Maar toch... Blijkbaar raakt het me toch harder dan ik dacht. Op 2 manieren.

Mijn nicht is vrijdag bevallen van haar eerste kindje, een zoontje. Heuglijk nieuws, natuurlijk. En ik gun het haar van harte. Maar toch doet het ook pijn.

Allereerst heeft ze het leven geschonken aan het eerste achterkleinkind van mijn grootouders. Alleen die weten van niets. Ze wisten niet dat mijn nicht zwanger was. En ik had het hun kunnen vertellen, maar heb het niet gedaan. Omdat ik het niet verstandig vond.

Het is namelijk zo dat mijn grootouders al jaren ruzie hebben met de ouders van mijn nicht en daardoor hun kinderen en kleinkinderen (en nu dus ook hun achterkleinkind) niet meer zien. Er is totaal geen contact meer. Enkele jaren geleden hebben ze via een nonkel van mij wel gehoord dat mijn nicht ging trouwen, maar door heel die ruzie waren ze niet uitgenodigd. Ze zouden nog wel graag contact willen met mijn nicht, maar dat ligt uiteraard nogal moeilijk. Ze weten ook dat ik mijn nicht af en toe nog tegenkom en dat ik dan een babbeltje met haar doe. Daarom vragen ze ook vaak of ik haar nog gezien heb en hoe het met haar gaat. Maar toen ik hoorde dat ze zwanger was, heb ik besloten om het hen niet te vertellen. Eerst en vooral zal het hen enorm kwetsen dat ze hun achterkleinkind niet kunnen zien en ik wil niet de boodschapper zijn van dat nieuws. Ten tweede zou het best nog wel eens kunnen dat ze boos worden op mij, want zo zitten ze nu eenmaal in elkaar: ze doen in hun ogen nooit iets verkeerd en schuiven alles op anderen af. En ik wil dus ook geen eeuwige ambras met mijn grootouders.

De tweede reden waarom dit mij zo raakt is het feit dat ik zelf kindjes wil, maar dat ik nog niet zo ver sta in mijn leven. En dat ik graag diegene was geweest die eerst voor dat achterkleinkind zorgde. Het doet mij ook nog meer beseffen dat mijn leeftijdsgenoten (mijn nicht is overigens even oud als ik) allemaal al veel meer hebben bereikt en dat ik misschien eens een paar dingen moet gaan veranderen.

 

liefs

Birsen

14:30 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Hey meid, trek het jezelf niet zo aan, zo mag je het niet zien; alsof je nog niet zo ver bent geraakt want dat bepaal je zelf, dat moet je niet vergelijken met je omgeving, je gaat zo snel of zo traag als je zelf wil. Maar als je dingen wil veranderen, dan moet je daar zeker voor gaan, zolang je er zelf maar gelukkig bij bent hé!

Gepost door: LJ | 27-09-10

De commentaren zijn gesloten.