31-08-10

Nijntje in Blankenberge

... zou een echte titel voor een Nijntje-boekje kunnen zijn.

Maar jullie weten wel dat een bezoek aan de Nijntje-tentoonstelling in Blankenberge op mijn verlanglijstje stond om te doen deze zomer. Het zag er lang naar uit dat het me niet zou lukken. Maar toen wou mijn collega plots van vrije donderdag wisselen zodat ze op haar kleinzoon kon passen. En zo kon ik vorige donderdag alsnog naar Blankenberge. Toffe collega heb ik, niet?

 

Ik had trouwens 2 eisen:
1) ik wou de Nijntje-tentoonstelling zien
2) ik wou met mijn blote voeten in de zee gaan staan

 

De Nijntje-tentoonstelling sloeg eigenlijk een beetje tegen. Ze was vrij klein en ik vond het de € 5 inkom niet waard, ook al kreeg je een Nijntje-potlood (ikke blij, want dat had ik nog niet) en een gratis code om een programma/film op iwatch te bekijken. Er hingen naar mijn mening veel te weinig tekeningen en qua pluche exemplaren waren het bijlange niet de mooiste exemplaren die tentoongesteld werden: die 4 die hier nu van op hun plank naar mij zitten te kijken, zijn veel mooier.

 

Ach ja, nu heb ik een goede reden om eens een keer naar Utrecht te trekken. Voor de niet-Nijntje-fans (euh... iedereen onder u?): daar werkt en woont Dick Bruna, de auteur/tekenaar/vader van Nijntje. En daar staat ook het Nijntje-standbeeld op het Nijntje Pleintje en zijn er Nijntje-verkeerslichten. En je vind er ook het Dick Bruna huis: een museum met werken van Dick Bruna en dus ook (hopelijk) veel Nijntjes.

 

NijntjestandbeeldinUtrecht.jpgMet mijn voeten in de zee staan is me wel degelijk gelukt. Het weer was wel niet zo schitterend, af en toe viel er een beetje smosregen, maar het water zelf was best aangenaam van temperatuur om in te pootjebaden. En de zeelucht deed deugd. 's Avonds kwam ik helemaal uitgewaaid en relaxed (ondanks een treinvertraging) thuis.

 047.JPG

068.JPG

 

 

(En nee, ik heb niet zo'n dikke buik. Er stond veel wind aan zee, waardoor mijn kleedje lekker wapperde.)

 

liefs

Birsen

08:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

30-08-10

Thuis

... nee, niet waar mijn Stella staat (die lust ik niet eens).

Oost west, thuis best? Nee, ook dat bedoel ik niet.

Nergens beter dan thuis? Ja en nee. Niet dat het thuis zo slecht is, hoor.

Maar wat ik bedoel is... *zingt*: Nergens beter dan "Thuis".

 

Gisterenavond werd de laatste aflevering van het vorige seizoen van "Thuis" nog eens herhaald en vanaf vanavond kan ik elke weekavond weer kijken naar mijn favoriete serie. De enige waar ik verslaafd aan ben.

 

Eigenlijk heb ik amper tv gekeken deze zomer (1 keer (een documentaire over een orka) op 3 maanden tijd), maar ik kijk nu toch wel uit naar gezellige tv-avondjes. En ik vrees dat lezen er dan wel wat bij zal inschieten (om het dan even over mijn jaarlijks leesschema te hebben: ik sta 3 boeken voor, jeuj!).

 

Kijken jullie ook naar hoe Frank en Simonneke ruzie maken? En zijn jullie ook benieuwd of Mo en Bianca en haar baby'tje de moordpoging overleefd hebben? Of zegt heel dat "Thuis-gedoe" u nikske?

 

liefs

Birsen

10:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-08-10

De Duiker, zijn hand en De Kleine Reuzin

Ik wil al dagen vanalles schrijven, maar het komt er maar niet van. Ofwel ben ik op stap, ofwel aan het werken, of dan zit ik een film te kijken (die dringend binnen moet in de bibliotheek) of met mijn neus in een goed boek. Ik heb hier dus een paar postjes klaar staan, goed voor nog een paar dagen. Deze post heb ik trouwens al eens geschreven, maar hij is spoorloos verdwenen toen ik op "opslaan en sluiten" klikte.

Yep, ik ben van Anwerpen. Allé, toch alleszins van de provincie Antwerpen. En nee, eigenlijk ben ik niet zo ééntje van "Antwerpenaars zijn the best" en ik rij ook niet met "Zot van A"-stickers rond op mijn auto (ah ja, ik heb GEEN auto). Maar als er iets leuks te doen is in de "koekestad", dan ben ik er toch graag bij. Zeker als het weer mee zit. En zeker als het nogal indrukwekkend is en iedereen zegt dat je het "gezien MOET hebben".

Op voorhand had ik er zelfs helemaal niet aan gedacht dat de reuzen vorig weekend naar Antwerpen gingen komen. En de vorige voorstelling van het gezelschap Royal de Luxe, met de olifant, heb ik ook niet gezien. Maar toen gingen mijn bazen zelfs tijdens de werkuren af en toe een keertje kijken. En mijn collega ging ook op haar vrije dag kijken. En de klanten spraken over niets anders. En toen werd ik jaloers... Ah ja, want ik kon niet tijdens mijn werkuren gaan kijken én ik had geen vrije dag.

Uiteindelijk moest en zou ik zondag dan gaan kijken. 's Morgens om 11 u in Antwerpen-Centrum geraken op een zondagmorgen is me niet gelukt: daar was mijn bed toch nog iets te aangenaam voor. Maar om half 1 stond ik in Park Spoor Noord en ik heb 's avonds om 17 u 30 de reuzen uitgewuifd aan de Londenbrug.

076.JPG

 De reus is duidelijk serieus onder de indruk van al dat volk dat kwam toegestroomd. Knipogen

En grote voeten dat dat reuzinneke heeft. 

 

066.JPGJe moet trouwens niet letten op de data die op die foto's staan. Ik weet het, ze kloppen niet, maar ik was te lui om die instellingen aan te passen in mijn fototoestel én ik weet eigenlijk ook niet hoe ge er voor kunt zorgen dat die data gewoonweg NIET op uwe foto terecht komen.

En hoe ik het nu vond, die reuzen? Er bestaat maar één woord voor: SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS (effe geleend bij Mary Poppins, waarvoor dank)!!! Het reuzinnetje was superschattig met haar knipoogjes, haar lolly, haar stepje, haar douche,... Bij de duiker was het alleen al indrukwekkend om te zien hoe de "Lilliputters" hem deden voortbewegen. En het idee om hem te drinken te geven met behulp van een enorme trechter en een brandweerslang, vind ik lumineus. Ze deden me eigenlijk enorm denken aan Pinokkio die een "echte jongen" wou zijn. Het leek wel of ze een ziel hadden, door de manier waarop ze met hun ogen knipperden, hun hoofden bewogen,...

Ik was er eigenlijk compleet van onder de voet, net als heel Antwerpen (en sommigen van daarbuiten).

liefs

Birsen

21:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-08-10

Intolerantie of lage weerstand?

Aargh, het werkt weer eens op mijn systeem. Ik heb al enkele jaren na het eten van tomaten of (groene) kiwi's last van blaasjes in mijn mond en zelfs op mijn tong. Soms een pijnlijke zaak. En heel vervelend tijdens het eten. Vermits ik het zo vaak heb na het eten van die groenten/dat fruit, zou ik daar wel eens een intolerantie van kunnen hebben.

Anderzijds wijzen blaasjes ook op een verlaagde weerstand. En vermits ik de hele week al niet voor 23 u ben gaan slapen, terwijl ik al om 6 u uit mijn bed moest (en nee, ik kom niet toe met 7 uurtjes slaap), zou het dus ook gewoon dat kunnen zijn.

Hoewel ik de laatste dagen geen tomaten en (groene) kiwi's heb gegeten...

Ik ben eens benieuwd of ze na het weekend weg zijn en anders moet ik misschien toch eens bloed laten trekken. Maar ik denk niet dat ik die tomaten schrap: die vind ik namelijk veel te lekker.

 

liefs

Birsen

22:38 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-08-10

Geradbraakt

Oef, de eerste werkdagen beginnen hun tol te eisen: spierpijn tot en met. Het lijkt net alsof mijn benen constant worden uitgerokken. Dat heb je natuurlijk als je een hele dag moet rechtstaan. Ik ben ook tot de conclusie gekomen dat mijn schoenen waar ik mee ga werken ECHT NIET ok zijn. Ik begin te vermoeden dat ze eigenlijk een maatje te klein zijn en ze zijn volgens mij ook te smal voor mijn voeten (die nogal aan de brede kant zijn): een deel van mijn voet ligt niet op de zool (of hoe moet ik dat omschrijven?). Bovendien zijn het sportsloefkes en die geven niet voldoende steun. De solden zijn al gedaan, zeker?

Na het werk was ik ook nog eens zo zot om een uur te stappen om mijn mama haar stalen ros te gaan halen bij de fietsenmaker. Ik had ook met de bus kunnen gaan, maar dan moest ik 20 minuten wachten en daar had ik geen zin.

En tot mijn grote spijt MOET ik vanavond echt nog vanalles doen om het huis hier spic en span te krijgen. Maar ik denk toch dat ik vroeg in mijn bedje ga kruipen en morgen gewoon héél vroeg (6 u) ga opstaan om dan nog het één en ander te doen. Na een goede nachtrust zal het (hopelijk) veel beter gaan, niet?

 

liefs

Birsen

20:05 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-08-10

Terug onder moeders vleugels

Lekkere oubollige titel, niet? Maar het is wel zo, vanaf vrijdagavond zit ik weer onder mijn moeders vleugels. Zij en mijn vader komen dan namelijk thuis van hun vakantie. En ze komen thuis in het huis waar ik al bijna 2 weken alleen zit. Met de nodige gevolgen van dien... Lachen

Dus moet ik eerst nog:

- alle braambessen plukken

- de living opruimen: was opvouwen en in de kast leggen, oude cd's weggooien, flesjes drinken in de blauwe zak,...

- de vaatwasmachine laten draaien

- nog een klein afwaske doen

- de afwasbak poetsen

- de beneden stofzuigen

- het toilet beneden poetsen

- de badkamer stofzuigen en dweilen

- de douche en het toilet poetsen

- de rommel in de trappenhal opruimen en weggooien

- mijn moeders fiets gaan halen bij de fietsenmaker

- kleren strijken

- boodschappen doen

- iets lekkers maken om hen te verwelkomen

- alles dubbelchecken

 

En... oh ja... tussendoor ook nog even gaan werken.

Oef!

 

liefs

Birsen

20:25 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-10

't Is weer voorbij

Helaas: mijn vakantie zit erop! Ik kon het eerlijk gezegd wel gewoon worden: wat langer in mijn bed blijven liggen, de rust, boeken verslinden, bijbabbelen,... Het wordt een zware dobber morgen om terug te gaan werken. Ik had een heleboel activiteiten op mijn lijstje staan om te doen tijdens mijn vakantie, maar helaas heb ik er niet veel waargemaakt:

- een dagje naar zee en naar de Nijntje-tentoonstelling in Blankenberge
> Ik ben wel degelijk aan zee geraakt, maar omdat het een impulsieve en vooral late beslissing was, ben ik alleen in Oostende geraakt. Die Nijntje-tentoonstelling heb ik dus aan mijn neus voorbij zien gaan.

- een dagje Brugge
> Ook daar ben ik niet geraakt.

- een dagje Hasselt
> Idem.

- afspreken met vriendinnen
> Ik heb heel wat terrasjes gedaan met vriendinnen en ben schandalig veel "ietske gaan eten". Niet goed voor mijne portemonnee, maar wel héél gezellig en fijn.

- mij door mijn stapel "gekocht maar nog niet gelezen"-boeken worstelen
> Na 2 dagen stond ik al in de bibliotheek en daar ben ik zowat om de 5 dagen eens binnengesprongen voor een nieuwe voorraad. Nee, ik heb niet IMMENS veel boeken gelezen, hoor. Maar zodra ik er 2 uit had, ging ik er al weer 2 halen. Kwestie van nooit zonder te komen zitten, hé. En eigenlijk heb ik het zelfs NOG erger gemaakt, want ik heb ook 4 nieuwe boeken gekocht. Ik heb uiteindelijk 6 boeken gelezen op die 3 weken. Nogal weinig voor mijn doen, maar ja, ik ben niet veel thuis geweest want ik zat altijd op terraskes. ;)

- mijn dwarsfluit nog eens ter hand nemen
> Ik moet bekennen dat ik er zelfs niet aan gedacht heb en nu compleet uit de lucht kom gevallen dat ik dat op mijn lijstje had gezet. Oeps!

- zingen
> Zangoefeningen heb ik ook niet echt gedaan, maar ik heb wel veel met de radio meegezongen en ben op zoek geweest in mijn cd-collectie naar toffe liedjes om het volgende schooljaar te kunnen zingen in de lessen.

- fietstochtjes maken
> Verder dan 6 kilometer van huis ben ik met mijn fiets niet geraakt. En ik ben er na 1 week ook al in geslaagd om platte band te rijden. Maar zowel mijn fiets als die van mijn moeder moesten sowieso naar de fietsenmaker en ik heb een week met mijn moeder hare fiets rond gereden. Die is een beetje te hoog voor mij, dus daar ging ik geen kilometerslange fietstochten mee maken. Maar ik vind het wel zonde dat ik niet in Bath en Roosendaal ben geraakt. Maar ja, ik zat WEER op een terraske, hè.

- een stapel gekregen video's bekijken
> Ik heb 1 keer mijnen tv aangehad: vorige donderdag om naar Koppen te kijken over de orka Luna in Canada. Verder heb ik wat dvd's gekeken op mijn laptop: veel gemakkelijker dan video's.

- een poging doen tot touwtjespringen
> Ik ben er zelfs nog niet in geslaagd om naar de winkel te rijden om een springtouw te KOPEN. Laat staan dat ik gesprongen heb.

- concertjes meepikken
> Ik heb een half uurtje naar School Is Cool staan luisteren en daar is het eerlijk gezegd bij gebleven.

 

In mijn voornemens ben ik dus niet echt geslaagd, maar ik heb me wel super geamuseerd. Wanneer is het terug vakantie? ;)

 

liefs

Birsen

21:44 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-08-10

Apate: update

Bij het beginnen strijken van mijn kleedje liep het mis: één van de linten was blijkbaar gelost in het wasmachine. Vermits ik niet kan naaien en ik ook niet kon verwachten dat iemand dat stante pede even wou komen aannaaien, heb ik dan maar een andere tenue gezocht: een rokje en een t-shirt die ik ook nog wel ok vond.

Ik had me ook voorgenomen om goed op tijd te vertrekken zodat ik eerst arriveerde en op haar moest wachten in plaats van haar te moeten zoeken. Maar last minute besefte ik plots dat ik vergeten was van mijn was uit het wasmachine te halen. Die moest dus nog snel worden opgehangen.

Uiteindelijk was ik dus iets later ter plaatse dan ik gepland had, maar bleek zij ruim vertraging te hebben. Ik was dus alsnog eerst. Eventjes werd ik heel zenuwachtig, maar uiteindelijk heb ik toch een kwartier zitten lezen in het boek dat ik had meegenomen (om een klein beetje te doen uitschijnen dat die hele afspraak me niet echt erg interesseerde ;) ).

Toen ze er dan was, hebben we eigenlijk gewoon wat gebabbeld over wat we de voorbije jaren hebben gedaan, sinds we elkaar niet meer gezien hebben. Op een gegeven moment zei ze dat ze eigenlijk niet meer wist wat er gebeurd was, waardoor we geen contact meer hadden. Ik heb daar eigenlijk amper op gereageerd. Het feit dat ze het niet meer weet wil volgens mij zeggen dat ze haar daden niet belangrijk genoeg vond om mij te kwetsen. Maar ik had geen zin om haar dat te zeggen. Na een kleine 2 u vond ik het welletjes geweest en heb ik gezegd dat ik naar huis ging omdat ik hoofdpijn had, wat geen leugentje was maar niet de hoofdreden.

Zij heeft duidelijk laten aanvoelen dat ze zin heeft om nog eens af te spreken. Maar ik heb daar eigenlijk totaal geen behoefte aan. Uit wat zij vertelde over waar ze nu in haar vrije tijd mee bezig is, maak ik op dat onze interesses totaal niet meer hetzelfde zijn. Ze vroeg trouwens ook totaal niet naar wat ik in mijn vrije tijd deed, was vooral over zichzelf bezig. Maar dat kon me eigenlijk niets schelen.

Ik besefte al gauw dat ik haar totaal niet mis en dat ik niet echt behoefte heb aan haar vriendschap. Dus misschien spreken we ooit nog wel eens af, maar het zal zeker niet binnenkort zijn, zoals zij voorstelde.

 

liefs

Birsen

 

08:54 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-08-10

Apate

Van het 2e middelbaar t.e.m. het 4e middelbaar had ik een beste vriendin. Ja, natuurlijk had ik daarvoor ook al beste vriendinnen gehad, maar nu heb ik het even over die ene. Laat ik haar Apate noemen, zoals de godin van de leugen en het bedrog. Ja, dat is een heel negatieve nickname en ik moet er wel even eerlijk bij zeggen dat ze mij niet belogen en bedrogen heeft. Maar ze heeft me wel ongelooflijk hard gekwetst.

Apate was gehandicapt door een zuurstofgebrek bij de geboorte. En om de één of andere reden voel ik me altijd aangetrokken tot mensen die zwakker staan. We bleken ook dezelfde interesses te hebben en we werden beste vriendinnen. We gingen samen shoppen en ik bleef regelmatig bij haar logeren (andersom was moeilijker omwille van haar handicap).

Op een gegeven moment werd ze aan het begin van de zomervakantie geopereerd. Ik was net op kamp, had geen contact met de buitenwereld en was doodongerust omdat ik wist dat het een hele zware operatie was. Daarna zou ze 4 maanden moeten revalideren. De vakantie mocht ze grotendeels thuis doorbrengen, liggend in een bed. En ik bezocht haar 3 of 4 keer per week. Dan bracht ik iets leuks of iets lekkers mee om haar wat af te leiden. Toen de school weer begon, moest ze in de week naar het ziekenhuis in Leuven en mocht in het weekend naar huis. Op woensdagavond belde ik haar op en meestal ging ik zowel zaterdag als zondag bij haar langs. Toen ze eindelijk definitief naar huis mocht, trommelde ik vriendinnen op om een spandoek en ballonnen voor haar deur op te hangen.

Toen ik 2 maanden later verjaarde, kreeg ik een enorme cadeau van haar. En zelfs een cadeau van haar ouders. Als dank, omdat ik zoveel voor haar had gedaan de afgelopen maanden, omdat ik er voor haar was geweest.

Maar enkele maanden later, liet ze mij meer en meer vallen. Ze deed zelfs mee aan flauwe pesterijen zoals broodkruimels in mijn boekentas strooien, die ik maanden later nog steeds terugvond. En toen veranderde ze van school en we hadden totaal geen contact meer.

Maar enkele maanden geleden stuurde ze me een vriendschapsverzoek via de smoelenboek. Ik accepteerde omdat ik het hele verhaal eigenlijk wel achter me heb gelaten. Maar we spraken niet. Tot enkele weken geleden: ze stuurde me een mailtje om te vragen of we niet eens konden afspreken. Ik was wel nieuwsgierig, maar wilde niet te enthousiast zijn en haar niet te veel positieve signalen geven. Bovendien zijn mijn ouders sinds die hele situatie, niet echt tuk op haar. Dus zei ik dat ik het te druk had, maar dat ik deze week vakantie heb (en mijn ouders zijn op reis).

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben vanmiddag afgesproken.

Sewwes nog één van mijn favoriete kleedjes (die waar ik me slank en mooi in voel) strijken. Hoge hakken aan. Make-up en leuke oorbellen. Alles om me een zelfzeker gevoel te geven. Zodat ik haar kan laten zien dat ik het zonder haar ook kan.

De afspraak is trouwens ook op voor mij bekend terrein en op korte afstand van mijn huis: ik wou even duidelijk maken dat de moeite vooral van haar kant moest komen en dat ik de touwtjes in handen heb.

Misschien een beetje oppervlakkig. Ik ben er mij van bewust. Ergens zal ze me dan waarschijnlijk toch nog iets doen.

Een beetje duimen voor mij mag. Lachen

 

Liefs

Birsen

13:08 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-08-10

Dagje Leuven

Eén van de dingen die ik toch heb kunnen waarmaken tijdens mijn vakantie: een dagje shoppen in Leuven.

Het plan: windowshoppen. Daaronder veronderstelt men dus dat je gaat KIJKEN, maar NIET KOPEN.

Maar uiteraard is het anders uitgedraaid. Lachen

Dankzij enkele tips van LJ en Ladybird (sorry ladies, blijkbaar kan ik geen links toevoegen) vonden we een heleboel leuke winkeltjes. Dikke merci, ladies!!! Lachen

Om de één of andere reden hadden we het vandaag trouwens vooral voor boekenwinkels: "Het paard van Troje", Fnac, Plato, Standaard Boekhandel en nog een stuk of 3, misschien zelfs 4 want ergens halverwege ben ik de tel kwijtgespeeld. Man man, ik had echt die boekenwinkels kunnen leegkopen. Uiteindelijk heb ik me ENORM ingehouden en ben alleen met een paar boeken naar huis gegaan die al lang op mijn lijstje stonden. Overigens heb ik de gewoonte om tijdens het shoppen een notablokje mee te nemen om goede titels te noteren, maar daar ben ik vandaag gewoon niet aan begonnen: het zou een hopeloze zaak zijn geweest en waarschijnlijk zat ik daar nu dan nog altijd.

Ook uit "De krokodil" en "The Grasshopper" waren we bijna niet buiten te krijgen. Vooral het speelgoed van Haba en de knuffels van Lilliputiens, vind ik geweldig. If I had kids... of als ik ooit kinderen heb... dan weet ik zeker wat kopen.

Overigens heb je in Leuven niet alleen leuke boekenwinkels en speelgoedwinkels. Het is ook gewoon een gezellige, niet te grote stad om in rond te lopen. Alleen dat gemeentehuis, daar ging ik een beetje scheel van kijken: veel tierlantijntjes (wel mooie), vlaggen én aan elk raam bloembakken met rode bloemetjes.

De winst van de dag:
- Milan Kundera: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
- Arthur Japin: Een schitterend gebrek
- Markus Zusak: De boekendief
- 2 placemats van Rube en Rutje (het argument: voor mijnen uitzet, de eigenlijke reden: way too cute)
- soundtrack van "The holiday"
- Tom Helsen: The truth about that girl and me"

Enneuh... LJ, ik ben niet op zoek gegaan naar 't Braggelhotel. Lachen

 

liefs

Birsen

23:26 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-08-10

Lekker impulsief

Gisteren had ik een middagje gepland samen met een ex-collegaatje: iets gaan drinken en terwijl gezellig bijbabbelen. Maar vermits zij alleen haar kindjes opvoedt, hadden we ons uitstapje gepland in een kindvriendelijke gelegenheid met een leuke, grote speeltuin. Ik had er echt zin in.

Maar om 9u45 ging de telefoon. Mijn ex-collegaatje. Om te zeggen dat het de warmste en zonnigste dag van de week ging worden. Of ik het dan niet leuker vond om naar de zee te gaan. Dus... u raadt het al zeker... wij naar de zee. Eerst met de fiets naar de bushalte, dan een stukje met de bus, dan overstappen op de tram en dan eindelijk op de trein. De kindjes zelf wisten van niets. "Wij gaan naar de "koekestad"", zeiden ze vrolijk. Pas toen we al op de trein zaten en ze per ongeluk in mama's boodschappentas keken en daar emmertjes en schepjes in vonden, kregen ze door dat we helemaal niet naar de "koekestad" gingen.

Uiteindelijk waren we pas om 15 u op het strand. Het strand van Oostende. De kids hebben putten gemaakt op het strand, gedold in het water en wij hebben bijgebabbeld en roddelboekskes gelezen en genoten van de zon. En 's avonds zijn we nog een hapje gaan eten.

En dan de terugreis... 3 u onderweg met 2 pagadders (van 4 en 6) die vol indrukken zitten. Vol actie. Die zin hebben om spelletjes te spelen. Die zo'n treinrit veel te lang vinden duren. En die nog helemaal NIET moe zijn. En dat terwijl ge zelf STEENDOOD, STIKKAPOT en POMPAF zijt.

Het was ontzettend vermoeiend maar ook ontzettend gezellig. Lekker impulsief dus.

 

Liefs

Birsen

14:06 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-10

Als de kat van huis is...

Mijn ouders zijn met verlof en 't is er aan te merken.

Dingen die ne mens zoal doet als er toch niemand commentaar op komt geven:

- lang in u bed blijven liggen met nen boek (gewoon omdat dat gezellig is)

- den boel den boel laten (hoewel het nu, na een halve week eigenlijk echt al wel nodig is om eens goe op te ruimen, mij daar toch maar eens aan wagen)

- lezen terwijl ge zit te eten

- de volumeknop van de radio wat verder opendraaien en afstemmen op ne GOEIE zender

- meer dan 1 ijsje per dag eten en meer dan 1 pizza per week eten

- fastfood eten as in eten dat ge alleen nog moet opwarmen in de microgolf

- ne keer minder stofzuigen

- lekker lui zijn

 

liefs

Birsen

20:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-08-10

Een zondag tijdens de vakantie

- al vroeg wakker zijn (half 8) maar toch nog in u bed blijven liggen tot een uur of 9 met een goed boek

- opstaan

- u tanden poetsen met een half oog op dienen boek die op het randje van uwen lavabo ligt (en er nog net niet afsjalottert)

- na u aangekleed te hebben, met 1 hand aan de trapleuning en 1 oog in uwen boek 2 verdiepen naar beneden slenteren

- afbakbroodjes in de oven steken, tafel dekken, al lezend wachten tot u broodjes klaar en voldoende afgekoeld zijn

- broodjes met choco en chocolade eten en terwijl verder lezen (ook al hebben ze u al tig keer verteld dat lezen tijdens het eten niet gezond is EN onbeleefd (hoewel ik mij afvraag hoe dat onbeleefd kan zijn, als ge alleen aan tafel zit))

- de tafel afruimen en tussendoor nog een paar alineakes lezen (waardoor dat afruimen natuurlijk veel langer duurt)

- achter uwen computer kruipen en smoelenboek, mails,... checken en tussendoor een beetje lezen

- wat kullen en prutsen op uwen computer en tussendoor... inderdaad... een beetje lezen

- als lunch een eike met spekblokjes bakken en championnekes en tomaatjes snijden en terwijl NIET lezen want anders brandt den boel aan ;)

- de tafel dekken en eten en terwijl... de wereld rondom u vergeten in een boek

- u buiten installeren op ne stoel met de kat en ...

- 's avonds laat eten wegens den tijd uit het oog verloren wegens met uwen neus... in nen boek en uiteraard tijdens het eten... verder lezen

 

Zalig als ge zo eens kunt doorlezen. ;)

 

Liefs

 

Birsen

21:50 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Twijfels

Ik heb al enige tijd een haat-liefde-verhouding met de skynetblogs. Helemaal tevreden ben ik er toch niet over. En daardoor heb ik vaak ook gewoon geen zin om hier iets te posten. Hier helemaal verdwijnen, dat ben ik nog niet direct van plan. Maar ondertussen laat ik mijn schrijfseltjes af en toe ook los op http://birsen1983.wordpress.com.

liefs

Birsen

17:32 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |