31-08-10

Nijntje in Blankenberge

... zou een echte titel voor een Nijntje-boekje kunnen zijn.

Maar jullie weten wel dat een bezoek aan de Nijntje-tentoonstelling in Blankenberge op mijn verlanglijstje stond om te doen deze zomer. Het zag er lang naar uit dat het me niet zou lukken. Maar toen wou mijn collega plots van vrije donderdag wisselen zodat ze op haar kleinzoon kon passen. En zo kon ik vorige donderdag alsnog naar Blankenberge. Toffe collega heb ik, niet?

 

Ik had trouwens 2 eisen:
1) ik wou de Nijntje-tentoonstelling zien
2) ik wou met mijn blote voeten in de zee gaan staan

 

De Nijntje-tentoonstelling sloeg eigenlijk een beetje tegen. Ze was vrij klein en ik vond het de € 5 inkom niet waard, ook al kreeg je een Nijntje-potlood (ikke blij, want dat had ik nog niet) en een gratis code om een programma/film op iwatch te bekijken. Er hingen naar mijn mening veel te weinig tekeningen en qua pluche exemplaren waren het bijlange niet de mooiste exemplaren die tentoongesteld werden: die 4 die hier nu van op hun plank naar mij zitten te kijken, zijn veel mooier.

 

Ach ja, nu heb ik een goede reden om eens een keer naar Utrecht te trekken. Voor de niet-Nijntje-fans (euh... iedereen onder u?): daar werkt en woont Dick Bruna, de auteur/tekenaar/vader van Nijntje. En daar staat ook het Nijntje-standbeeld op het Nijntje Pleintje en zijn er Nijntje-verkeerslichten. En je vind er ook het Dick Bruna huis: een museum met werken van Dick Bruna en dus ook (hopelijk) veel Nijntjes.

 

NijntjestandbeeldinUtrecht.jpgMet mijn voeten in de zee staan is me wel degelijk gelukt. Het weer was wel niet zo schitterend, af en toe viel er een beetje smosregen, maar het water zelf was best aangenaam van temperatuur om in te pootjebaden. En de zeelucht deed deugd. 's Avonds kwam ik helemaal uitgewaaid en relaxed (ondanks een treinvertraging) thuis.

 047.JPG

068.JPG

 

 

(En nee, ik heb niet zo'n dikke buik. Er stond veel wind aan zee, waardoor mijn kleedje lekker wapperde.)

 

liefs

Birsen

08:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik vind Nijntje ook wel leuk :) Heb er wel enkel een boekje in 't Latijn van.

Gepost door: LJ | 31-08-10

Allé, wij kunnen toch nog van je voeten genieten. lol

Gepost door: Stefaantje | 31-08-10

De commentaren zijn gesloten.