29-08-10

De Duiker, zijn hand en De Kleine Reuzin

Ik wil al dagen vanalles schrijven, maar het komt er maar niet van. Ofwel ben ik op stap, ofwel aan het werken, of dan zit ik een film te kijken (die dringend binnen moet in de bibliotheek) of met mijn neus in een goed boek. Ik heb hier dus een paar postjes klaar staan, goed voor nog een paar dagen. Deze post heb ik trouwens al eens geschreven, maar hij is spoorloos verdwenen toen ik op "opslaan en sluiten" klikte.

Yep, ik ben van Anwerpen. Allé, toch alleszins van de provincie Antwerpen. En nee, eigenlijk ben ik niet zo ééntje van "Antwerpenaars zijn the best" en ik rij ook niet met "Zot van A"-stickers rond op mijn auto (ah ja, ik heb GEEN auto). Maar als er iets leuks te doen is in de "koekestad", dan ben ik er toch graag bij. Zeker als het weer mee zit. En zeker als het nogal indrukwekkend is en iedereen zegt dat je het "gezien MOET hebben".

Op voorhand had ik er zelfs helemaal niet aan gedacht dat de reuzen vorig weekend naar Antwerpen gingen komen. En de vorige voorstelling van het gezelschap Royal de Luxe, met de olifant, heb ik ook niet gezien. Maar toen gingen mijn bazen zelfs tijdens de werkuren af en toe een keertje kijken. En mijn collega ging ook op haar vrije dag kijken. En de klanten spraken over niets anders. En toen werd ik jaloers... Ah ja, want ik kon niet tijdens mijn werkuren gaan kijken én ik had geen vrije dag.

Uiteindelijk moest en zou ik zondag dan gaan kijken. 's Morgens om 11 u in Antwerpen-Centrum geraken op een zondagmorgen is me niet gelukt: daar was mijn bed toch nog iets te aangenaam voor. Maar om half 1 stond ik in Park Spoor Noord en ik heb 's avonds om 17 u 30 de reuzen uitgewuifd aan de Londenbrug.

076.JPG

 De reus is duidelijk serieus onder de indruk van al dat volk dat kwam toegestroomd. Knipogen

En grote voeten dat dat reuzinneke heeft. 

 

066.JPGJe moet trouwens niet letten op de data die op die foto's staan. Ik weet het, ze kloppen niet, maar ik was te lui om die instellingen aan te passen in mijn fototoestel én ik weet eigenlijk ook niet hoe ge er voor kunt zorgen dat die data gewoonweg NIET op uwe foto terecht komen.

En hoe ik het nu vond, die reuzen? Er bestaat maar één woord voor: SUPERCALIFRAGILISTICEXPIALIDOCIOUS (effe geleend bij Mary Poppins, waarvoor dank)!!! Het reuzinnetje was superschattig met haar knipoogjes, haar lolly, haar stepje, haar douche,... Bij de duiker was het alleen al indrukwekkend om te zien hoe de "Lilliputters" hem deden voortbewegen. En het idee om hem te drinken te geven met behulp van een enorme trechter en een brandweerslang, vind ik lumineus. Ze deden me eigenlijk enorm denken aan Pinokkio die een "echte jongen" wou zijn. Het leek wel of ze een ziel hadden, door de manier waarop ze met hun ogen knipperden, hun hoofden bewogen,...

Ik was er eigenlijk compleet van onder de voet, net als heel Antwerpen (en sommigen van daarbuiten).

liefs

Birsen

21:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Misschien had ik toch moeten uitstappen om te gaan kijken :)

Gepost door: LJ | 30-08-10

De commentaren zijn gesloten.