09-08-10

Apate

Van het 2e middelbaar t.e.m. het 4e middelbaar had ik een beste vriendin. Ja, natuurlijk had ik daarvoor ook al beste vriendinnen gehad, maar nu heb ik het even over die ene. Laat ik haar Apate noemen, zoals de godin van de leugen en het bedrog. Ja, dat is een heel negatieve nickname en ik moet er wel even eerlijk bij zeggen dat ze mij niet belogen en bedrogen heeft. Maar ze heeft me wel ongelooflijk hard gekwetst.

Apate was gehandicapt door een zuurstofgebrek bij de geboorte. En om de één of andere reden voel ik me altijd aangetrokken tot mensen die zwakker staan. We bleken ook dezelfde interesses te hebben en we werden beste vriendinnen. We gingen samen shoppen en ik bleef regelmatig bij haar logeren (andersom was moeilijker omwille van haar handicap).

Op een gegeven moment werd ze aan het begin van de zomervakantie geopereerd. Ik was net op kamp, had geen contact met de buitenwereld en was doodongerust omdat ik wist dat het een hele zware operatie was. Daarna zou ze 4 maanden moeten revalideren. De vakantie mocht ze grotendeels thuis doorbrengen, liggend in een bed. En ik bezocht haar 3 of 4 keer per week. Dan bracht ik iets leuks of iets lekkers mee om haar wat af te leiden. Toen de school weer begon, moest ze in de week naar het ziekenhuis in Leuven en mocht in het weekend naar huis. Op woensdagavond belde ik haar op en meestal ging ik zowel zaterdag als zondag bij haar langs. Toen ze eindelijk definitief naar huis mocht, trommelde ik vriendinnen op om een spandoek en ballonnen voor haar deur op te hangen.

Toen ik 2 maanden later verjaarde, kreeg ik een enorme cadeau van haar. En zelfs een cadeau van haar ouders. Als dank, omdat ik zoveel voor haar had gedaan de afgelopen maanden, omdat ik er voor haar was geweest.

Maar enkele maanden later, liet ze mij meer en meer vallen. Ze deed zelfs mee aan flauwe pesterijen zoals broodkruimels in mijn boekentas strooien, die ik maanden later nog steeds terugvond. En toen veranderde ze van school en we hadden totaal geen contact meer.

Maar enkele maanden geleden stuurde ze me een vriendschapsverzoek via de smoelenboek. Ik accepteerde omdat ik het hele verhaal eigenlijk wel achter me heb gelaten. Maar we spraken niet. Tot enkele weken geleden: ze stuurde me een mailtje om te vragen of we niet eens konden afspreken. Ik was wel nieuwsgierig, maar wilde niet te enthousiast zijn en haar niet te veel positieve signalen geven. Bovendien zijn mijn ouders sinds die hele situatie, niet echt tuk op haar. Dus zei ik dat ik het te druk had, maar dat ik deze week vakantie heb (en mijn ouders zijn op reis).

Om een lang verhaal kort te maken: we hebben vanmiddag afgesproken.

Sewwes nog één van mijn favoriete kleedjes (die waar ik me slank en mooi in voel) strijken. Hoge hakken aan. Make-up en leuke oorbellen. Alles om me een zelfzeker gevoel te geven. Zodat ik haar kan laten zien dat ik het zonder haar ook kan.

De afspraak is trouwens ook op voor mij bekend terrein en op korte afstand van mijn huis: ik wou even duidelijk maken dat de moeite vooral van haar kant moest komen en dat ik de touwtjes in handen heb.

Misschien een beetje oppervlakkig. Ik ben er mij van bewust. Ergens zal ze me dan waarschijnlijk toch nog iets doen.

Een beetje duimen voor mij mag. Lachen

 

Liefs

Birsen

13:08 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ben benieuwd naar de afloop. En ik zou net als jij handelen hoor, ook dichtbij huis en kleren waar ik me goed in voel.

Gepost door: LJ | 09-08-10

De commentaren zijn gesloten.