05-08-10

Dagje Leuven

Eén van de dingen die ik toch heb kunnen waarmaken tijdens mijn vakantie: een dagje shoppen in Leuven.

Het plan: windowshoppen. Daaronder veronderstelt men dus dat je gaat KIJKEN, maar NIET KOPEN.

Maar uiteraard is het anders uitgedraaid. Lachen

Dankzij enkele tips van LJ en Ladybird (sorry ladies, blijkbaar kan ik geen links toevoegen) vonden we een heleboel leuke winkeltjes. Dikke merci, ladies!!! Lachen

Om de één of andere reden hadden we het vandaag trouwens vooral voor boekenwinkels: "Het paard van Troje", Fnac, Plato, Standaard Boekhandel en nog een stuk of 3, misschien zelfs 4 want ergens halverwege ben ik de tel kwijtgespeeld. Man man, ik had echt die boekenwinkels kunnen leegkopen. Uiteindelijk heb ik me ENORM ingehouden en ben alleen met een paar boeken naar huis gegaan die al lang op mijn lijstje stonden. Overigens heb ik de gewoonte om tijdens het shoppen een notablokje mee te nemen om goede titels te noteren, maar daar ben ik vandaag gewoon niet aan begonnen: het zou een hopeloze zaak zijn geweest en waarschijnlijk zat ik daar nu dan nog altijd.

Ook uit "De krokodil" en "The Grasshopper" waren we bijna niet buiten te krijgen. Vooral het speelgoed van Haba en de knuffels van Lilliputiens, vind ik geweldig. If I had kids... of als ik ooit kinderen heb... dan weet ik zeker wat kopen.

Overigens heb je in Leuven niet alleen leuke boekenwinkels en speelgoedwinkels. Het is ook gewoon een gezellige, niet te grote stad om in rond te lopen. Alleen dat gemeentehuis, daar ging ik een beetje scheel van kijken: veel tierlantijntjes (wel mooie), vlaggen én aan elk raam bloembakken met rode bloemetjes.

De winst van de dag:
- Milan Kundera: De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
- Arthur Japin: Een schitterend gebrek
- Markus Zusak: De boekendief
- 2 placemats van Rube en Rutje (het argument: voor mijnen uitzet, de eigenlijke reden: way too cute)
- soundtrack van "The holiday"
- Tom Helsen: The truth about that girl and me"

Enneuh... LJ, ik ben niet op zoek gegaan naar 't Braggelhotel. Lachen

 

liefs

Birsen

23:26 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dan heb je niks gemist ;-) Kom zeker nog eens terug!

Gepost door: LJ | 06-08-10

De commentaren zijn gesloten.