30-07-10

Komt een vrouw bij de dokter

Nadat ik er al veel positiefs over had gelezen, heb ik enkele jaren geleden "Komt een vrouw bij de dokter" van Kluun TOCH gelezen. TOCH: inderdaad. Oorspronkelijk was ik het dus niet van plan te lezen, want eigenlijk ben ik niet zo'n fan van dunne boeken. Integendeel, geef mij maar zo'n dik, zwaar boek, dat lekker in de hand ligt en waar je uren in kan zitten lezen terwijl je de tijd en iedereen en alles om je heen uit het oog verliest.

Maar, zoals ik al zei: ik had er al zoveel goeds over gelezen. En toen zag ik het plots staan in de bibliotheek. En het wekte toch mijn nieuwsgierigheid op. Ik nam het in mijn handen, bladerde er eens door en ontdekte dat het een toffe tekstopmaak had. Ik las af en toe een zin... en kreeg het niet over mijn hart om het terug in het rek te zetten.

Erger nog. Ik kwam thuis, zette me neer, sloeg het boek open en las in 1 keer zowat de eerste 100 bladzijden. En... ik huilde tranen met tuiten, moest af en toe het boek even opzij leggen om weer een zakdoekje uit de kleenex-doos te pakken. En ik vond het tegelijk ontzettend mooi en ontzettend droevig.

 

Net zoals ik niet gek ben van dunne boeken, heb ik het eigenlijk ook niet zo voor verfilmingen. Die verfilmingen zijn een beperking van de fantasie. Ik vind het veel fijner om in mijn hoofd de gebeurtenissen te zien gebeuren. En bovendien kan je in een film nooit het ganse boek weergeven.

Maar vandaag kwam ik de dvd van "Komt een vrouw bij de dokter" tegen en over de film had ik ook al veel goeds gehoord. Dus ik heb me toch maar weer laten verleiden.

En... de tranen biggelden weer over mijn wangen.

 

Tja, de "papieren-zakdoekjes-fabrieken" hebben een goede klant aan mij, want ik hou van "bleitfilms".

 

liefs

Birsen 

08:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-07-10

Zalig babysit-avondje

Gisterenavond heb ik echt ongelooflijk genoten van mijn babysit-avondje. Niet dat ik daar anders geen plezier in heb, maar gisterenavond spande echt de kroon. Mijn buren hebben een tweeling en als ik daar ga babysitten, heb ik dus telkens 2 jongetjes van 3,5 om mee te ravotten, te entertainen, gekke bekken te trekken en te giechelen. Maar gisterenavond was mijn ene buurjongetje uit logeren bij zijn bomma en moest ik dus maar op eentje passen. En het was zalig!

Niet dat ik mijn andere buurjongetje niet leuk vind, of niet dat ik hen samen niet leuk vind. Nee, hoor. Het zijn echt schatten. Maar omdat hij maar alleen was gisterenavond, moest hij mijn aandacht niet delen met zijn broertje. En daar genoot hij zichtbaar van. Bovendien vond ik het zelf ook wel eens fijn om mijn aandacht niet te moeten verdelen, maar compleet te kunnen focussen op 1 kind.

Ik heb hem dan maar eens goed in de watten gelegd en ben er eigenlijk veel meer mee bezig geweest dan wanneer ze met 2 zijn. En toch was ik minder moe dan anders, toen ik hem in zijn bedje had gelegd.

Zo mogen er nog meerdere babysit-avondjes volgen. En misschien heb ik de volgende keer zijn broertje wel eens alleen. Ik weet nu al dat dat een compleet andere (veel rustigere) maar even leuke avond gaat worden.

En binnen enkele maandjes word het nog veel fijner want dan worden die 2 deugnieten... GROTE BROERS! Ze wachten vol ongeduld op hun broertje/zusje.

 

liefs

Birsen

12:35 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-10

Eindelijk vakantie

Hmm, het komt er eigenlijk maar niet van om hier iets te posten. De laatste tijd heb ik echt te weinig inspiratie en vaak heb ik er ook gewoon niet zo'n zin in na een lange werkdag. Maar nu heb ik (EINDELIJK) vakantie en ik ga mijn best doen om mijn blog een nieuwe boost te geven.

3 weken vakantie: een zaligheid! Ik ga niet op reis wegens geen lief om mee op reis te nemen. En mijn vriendinnen zijn niet echt geïnteresseerd in het soort reizen waar ik van droom (Zweden o.a.). Dus blijf ik gewoon lekker thuis en ga een beetje relaxen. Maar 3 weken op mijn kont zitten is toch wat te veel van het goede, dus heb ik maar een "to do"-lijstje gemaakt.

- een dagje naar zee en vooral naar de "Nijntje aan zee"-tentoonstelling op de pier van Blankenberge (ja, het is misschien een beetje belachelijk, maar ik ben echt zot van dat schattige konijntje)

- shoppen in Leuven (en hopelijk met een vriendin die vanaf volgende week daar gaat wonen)

- een dagje Brugge

- een dagje Hasselt (ik zal me maar al een rittenkaart bij de "tsjoeketrein"-instanties aanschaffen)

- afspreken met vriendinnen om eens goed bij te kletsen want daar maak ik in het jaar veel te weinig tijd voor

- mij door die hoge stapel "gekochte maar nog niet gelezen" boeken worstelen en daarbij dus lekker WEL op mijn kont zitten

- mijn dwarsfluit toch nog eens ter hand nemen na 7 maanden, eens kijken of ik het nog kan

- zingen, want mijn zangoefeningen heb ik de laatste weken ook ferm verwaarloosd

- fietstochtjes maken (Bath en Roosendaal staan al op mijn lijstje) en zo dus eens iets aan mijn conditie doen

- een back-up maken van mijn computerbestanden (boring)

- een stapel gekregen video's bekijken met geweldig goede films en films uit mijn kindertijd (lekker nostalgisch)

- een poging doen tot wat touwtjespringen

- concertjes meepikken

Nog iemand ideeën? Of leuke plekjes (winkels, cafeetjes) in Leuven, Brugge, Hasselt,... ?

 

liefs

Birsen

23:16 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |