30-07-10

Komt een vrouw bij de dokter

Nadat ik er al veel positiefs over had gelezen, heb ik enkele jaren geleden "Komt een vrouw bij de dokter" van Kluun TOCH gelezen. TOCH: inderdaad. Oorspronkelijk was ik het dus niet van plan te lezen, want eigenlijk ben ik niet zo'n fan van dunne boeken. Integendeel, geef mij maar zo'n dik, zwaar boek, dat lekker in de hand ligt en waar je uren in kan zitten lezen terwijl je de tijd en iedereen en alles om je heen uit het oog verliest.

Maar, zoals ik al zei: ik had er al zoveel goeds over gelezen. En toen zag ik het plots staan in de bibliotheek. En het wekte toch mijn nieuwsgierigheid op. Ik nam het in mijn handen, bladerde er eens door en ontdekte dat het een toffe tekstopmaak had. Ik las af en toe een zin... en kreeg het niet over mijn hart om het terug in het rek te zetten.

Erger nog. Ik kwam thuis, zette me neer, sloeg het boek open en las in 1 keer zowat de eerste 100 bladzijden. En... ik huilde tranen met tuiten, moest af en toe het boek even opzij leggen om weer een zakdoekje uit de kleenex-doos te pakken. En ik vond het tegelijk ontzettend mooi en ontzettend droevig.

 

Net zoals ik niet gek ben van dunne boeken, heb ik het eigenlijk ook niet zo voor verfilmingen. Die verfilmingen zijn een beperking van de fantasie. Ik vind het veel fijner om in mijn hoofd de gebeurtenissen te zien gebeuren. En bovendien kan je in een film nooit het ganse boek weergeven.

Maar vandaag kwam ik de dvd van "Komt een vrouw bij de dokter" tegen en over de film had ik ook al veel goeds gehoord. Dus ik heb me toch maar weer laten verleiden.

En... de tranen biggelden weer over mijn wangen.

 

Tja, de "papieren-zakdoekjes-fabrieken" hebben een goede klant aan mij, want ik hou van "bleitfilms".

 

liefs

Birsen 

08:00 Gepost door Birsen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Het is een fantastisch boek en een schitterende film en het emotioneert maar zet ook aan het denken.

Gepost door: danique | 30-07-10

Ik heb ook gebleit, ik ben er dagen niet goed van geweest. Voor de film ben ik nog niet klaar!!

Gepost door: LJ | 30-07-10

Ik ben ook geen fan van dunne boeken :-). Gelijk "Aan Chesil Beach" van Ian McEwan: iedereen vindt dat supergoed, maar het was gelijk uit voor ik het door had. Staat wel klaar om nog eens te herlezen...

Shoppingtips voor Leuven, moeilijk... Als je boekenwinkels wil: zéker naar het Paard van Troje gaan! Het heeft vijf jaar geduurd tegen dat ik die ontdekt had, maar het is echt een zalige winkel. Ligt op het Ladeuzeplein ("dat plein met die vlieg", aan de Centrale Bibliotheek), goed centraal dus. Het is zo Belle en het Beest-stijl, met laddertjes en zo. In de Plato hebben ze ook nog redelijk veel (Tiensestraat).

Van juwelenwinkels heb ik minder verstand, ik ga altijd naar Twice as nice, maar dat hebben ze overal natuurlijk...

En nog een van mijn favorieten (maar wel een speelgoedwinkel): The Grasshopper, in de Mechelsestraat. Heb ik ook maar het afgelopen jaar ontdekt, maar echt een superzalige winkel (net als de Krokodil op de Grote Markt eigenlijk): traditioneel speelgoed, geen Barbies en zo maar echte leuke dingen, en the grasshopper heeft een hele grote knuffelcollectie. Ik weet niet of je aan speelgoedwinkels bent, maar als dat zo is is het zeker de moeite...

Gepost door: Ladybird | 30-07-10

De commentaren zijn gesloten.