19-04-10

Superdad!

Mijn vader heeft vrijdag echt mijn dag goed gemaakt. t' Is te zeggen: ik had helemaal geen rotdag of zo, hoor. Maar hij zorgde voor de kers op de taart.

Voor mijn plechtige communie kreeg ik van mijn grootouders langs mijn moeders kant een gouden halsketting met een kruisje aan: een familiestuk dat al een aantal generaties van moeder op dochter werd doorgegeven. Alleen heeft mijn grootmoeder 5 dochters, die die ketting allemaal op hun vormsel hebben gedragen, en sloeg ze dus maar een generatie over. Overigens zijn er ook 5 kleindochters, maar daarvan ben ik haar enige petekind en dus viel mij de eer te beurt. Het is eigenlijk een ongelooflijk ouderwetse ketting, maar ze heeft voor mijn grootmoeder veel waarde, dus ik heb het gebaar altijd wel geapprecieerd. Alleen heb ik ze, buiten op mijn vormseldag, nooit meer gedragen.

Van mijn andere grootouders kreeg ik voor mijn plechtige communie een fijn gouden halsketting met een paardekopje aan (ik was in die tijd nogal zot van paarden) en een gouden armbandje met olifantjes. Ik had ze allebei zelf mogen kiezen en was er supergelukkig mee.

Dat armbandje ben ik zowat dezelfde dag nog kwijtgespeeld, denk ik. Het zal alleszins weinig hebben gescheeld. Ik vond het doodjammer en durfde het niet vertellen omdat ik bang was dat mijn ouders en grootouders boos zouden zijn dat ik het al zo snel kwijt was.

En nu, 15 jaar later, vind mijn vader dat armbandje terug in onze tuin. Toen mijn moeder het vrijdagavond aan mij gaf, was ik echt even door het dolle heen. Hoewel ik nu helemaal niet meer zo gek ben van goud en zilver eigenlijk veel mooier vind, vind ik het nog altijd wel een mooi armbandje. Erg leuk trouwens dat het ook nog altijd past.

 

liefs

Birsen

10:40 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-04-10

Chaos en zenuwen

Blijkbaar ben ik de laatste dagen echt rampzalig chaotisch en vooral vergeetachtig: ik realiseer me net dat ik morgenavond naar een concert zou gaan. En ja, ik ga nog steeds hoor. Maar als mijn frank nu niet was gevallen, had ik daar morgen dus niet gestaan en dat concert gemist.

Straf eigenlijk dat ik dat bijna vergeten ben. Want aan het concert hangt een prijskaartje aan vast. Wel eentje dat niet in euros uit te drukken valt. Ik krijg namelijk het ex-lief van een vriendin als gezelschap morgenavond. En ik weet dat die gast niet echt het tofste gezelschap zal zijn. Het is namelijk niet echt het type persoon waar ik graag mee zou omgaan.

Maar ja. Het was dat of niet naar het concert gaan. En ik vind niet dat het feit dat ik de hele avond naast die gast moet zitten, mij er van moet weerhouden om naar een concert te gaan waar ik echt zin in heb.

Maar ik ben dus wel zenuwachtig. Want ik ken die gast niet goed en ik hoop dat hij niet te arrogant gaat zijn. En ik hoop dat ik daar op tijd ga geraken, want ik moet morgen eerst nog gaan werken.

Aaaaargh!!!!

 

liefs

Birsen

22:30 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-04-10

Kokeneten spelen

Deze middag ging 1 van mijn buurjongetjes voor mij iets lekkers klaarmaken, maar blijkbaar was het nogal een moeilijke bevalling. Zie de volgende conversatie:

Bengel (nickname, uiteraard! Lachen): Birsen, wa moet ik voor u maken?
Birsen: Soep.
Bengel: Met ballekes?
Birsen: Ja.
Bengel: Da is nog in de winkel.
...
Birsen, wa moet ik voor u maken?
Birsen: Thee.
Bengel: Da is ook nog in de winkel. Iets anders?
Birsen: Koekjes.
Bengel: Da is OOK nog in de winkel.
Birsen: Een appel dan.
Bengel: Da is ook nog in de winkel.

En toen... werd zijn aandacht getrokken door zijn fietske en was hij weg.

Zalig toch, die klein mannen!

 

liefs

Birsen

23:31 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-10

In de steek gelaten door de paasklokken

Paaszondag.

Beneden komen.

Een tafel ontdekken bomvol met zakken paaseieren. Zaaaaalig! Daar komen we wel efkes mee toe.

 

Eén week later. Zondagmiddag. Home alone.

Ontzettend, megaveel, onweerstaanbare goesting in melkchocolade.

De snoepkast opentrekken: geen chocolade.

De hoekkast met brood opentrekken: geen chocolade.

Op een trapleerke (ja, ik was een braveke, had geen shotten onder mijn kont nodig) kruipen om boven in de kast te kijken: geen chocolade.

Nog een kast opentrekken: geen chocolade.

Nog een kast, nog één, nog één,... : geen chocolade.

 

Dan de kast opentrekken waarvan je weet dat er KLEINE eitjes liggen terwijl ge eigenlijk meer goesting hebt in een GROOT ei: KLEINE eitjes en HOPEN, HEUVELS, BERGEN, TORENS... grote WITTE chocolade eieren.

Zeg nu zelf: WITTE chocolade dat is toch GEEN chocolade!

Heb medelij!

 

liefs

melodramatische Birsen

17:43 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-04-10

En wat gaan we doen vandaag?

Zon? Check!

Tuin? Check!

Ligstoel? Check!

Een goed boek? Check!

Zonnebril? Check!

 

En voor frissere momenten:

fleecedekentje? Check!

kat om mijn billen te warmen? Check!

 

liefs

Birsen

11:32 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |