19-04-10

Superdad!

Mijn vader heeft vrijdag echt mijn dag goed gemaakt. t' Is te zeggen: ik had helemaal geen rotdag of zo, hoor. Maar hij zorgde voor de kers op de taart.

Voor mijn plechtige communie kreeg ik van mijn grootouders langs mijn moeders kant een gouden halsketting met een kruisje aan: een familiestuk dat al een aantal generaties van moeder op dochter werd doorgegeven. Alleen heeft mijn grootmoeder 5 dochters, die die ketting allemaal op hun vormsel hebben gedragen, en sloeg ze dus maar een generatie over. Overigens zijn er ook 5 kleindochters, maar daarvan ben ik haar enige petekind en dus viel mij de eer te beurt. Het is eigenlijk een ongelooflijk ouderwetse ketting, maar ze heeft voor mijn grootmoeder veel waarde, dus ik heb het gebaar altijd wel geapprecieerd. Alleen heb ik ze, buiten op mijn vormseldag, nooit meer gedragen.

Van mijn andere grootouders kreeg ik voor mijn plechtige communie een fijn gouden halsketting met een paardekopje aan (ik was in die tijd nogal zot van paarden) en een gouden armbandje met olifantjes. Ik had ze allebei zelf mogen kiezen en was er supergelukkig mee.

Dat armbandje ben ik zowat dezelfde dag nog kwijtgespeeld, denk ik. Het zal alleszins weinig hebben gescheeld. Ik vond het doodjammer en durfde het niet vertellen omdat ik bang was dat mijn ouders en grootouders boos zouden zijn dat ik het al zo snel kwijt was.

En nu, 15 jaar later, vind mijn vader dat armbandje terug in onze tuin. Toen mijn moeder het vrijdagavond aan mij gaf, was ik echt even door het dolle heen. Hoewel ik nu helemaal niet meer zo gek ben van goud en zilver eigenlijk veel mooier vind, vind ik het nog altijd wel een mooi armbandje. Erg leuk trouwens dat het ook nog altijd past.

 

liefs

Birsen

10:40 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Zo leuk! Amai zeg, wat een toeval...

Ik heb als kind nog wel gouden oorringen gekregen en een gouden ring, maar die oorringen (ook paardjes) doe ik niet meer aan wegens een beetje te kinderachtig, en de ring past uiteraard al lang niet meer... Ik heb wel nog een gouden kettinkje met een solsleutel dat ik elke dag aandoe. En mijn verlovingsring is uiteraard ook goud... Maar naar het schijnt komt goud terug in :p.

Gepost door: Ladybird | 19-04-10

De commentaren zijn gesloten.