31-03-10

Een nostalgisch postje: Birsen's popidolen

Ik slaag er eindelijk nog eens in om hier iets te schrijven.

Toen ik in het 6e leerjaar zat, volgde ik muziekschool en op een dag hadden we een feestje waarop er muziek van Clouseau werd gedraaid. Maar ik beweerd dat ik hoofdpijn kreeg van popmuziek. Yeah right! Ik was dus very uncool!

In het 1e middelbaar kreeg ik van mijn beste vriendin een cassette mee met hippe muziek. Mijn favoriet liedje daaruit was "Scatman".

En toen begon ik eindelijk naar de radio te luisteren en kocht ik plots elke week de Joepie!

Mijn vriendinnen werden allemaal fan van A.J., Brian, Kevin, Howie en Nick, maar ik vond die Backstreet Boys maar niks.

Die Nick had een babyface, A.J. te veel tattoeages en piercings voor een seuteke als ik, hun kleding vond ik lelijk en hun liedjes veel te flauw.

Dus werd ik maar fan van een andere groep. Namelijk de op dat moment (voor mij) hotste groep van België, maar in werkelijkheid was het very "not done" om daar fan van te zijn.

Mijn favoriet was Koen "Koekske" Bruggemans. En dat ze homo's zouden zijn, daar geloofde ik niets van. Ik had posters, kaften vol artikels, briefpapier, cd's, een kalender,... Doordat mijn ouders dat allemaal nogal overdreven vonden, heb ik ze maar 1 keer live gezien. En gelukkig was ik nog net nuchter genoeg om niet als een kip zonder kop te beginnen gillen wanneer ik ze op tv zag.

En toen stopten ze ermee en kwam ik terug met mijn voetjes op de grond terecht.

Een paar weken geleden zag ik ze nog eens op tv (in de vernieuwde samenstelling) en...
... ik realiseerde me weer eens dat hun muziek echt hilarisch is
... ik begrijp helemaal niet dat ik nooit doorhad dat ze ECHT homo/bi zijn
... ik betrapte mezelf er op dat ik hun liedjes nog altijd woord voor woord kon meezingen

Uit nostalgie kan ik trouwens hun cd's ECHT niet buitensmijten!

 

Iemand anders zin om zijn/haar foute jeugdzondes ook eens op te biechten?

 

liefs

Birsen

21:16 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Gelukkig zijn mijn jeugdidolen niet zo te verafschuwen... Paradisio is nog steeds heerlijke dansmuziek, Gala hebben ze alweer herwerkt, en Get Ready was meer iets voor mijn zus. Ik was niet zo mee met al die boysbandtoestanden vrees k...

Gepost door: LJ | 07-04-10

Ik was een gigantische backstreet boy fan.. zo erg dat we op reis in florida 3 uur voor Nick zijn deur hebben gekampeerd tot onze papa besloot dat hij nu wel ver genoeg was meegegaan in mijn tienerkuren.
En ja ik heb al hun cd's nog en ja ik kan ze nog meezingen.
Een ander groot idool van mij was Leopold 3 en dan vooral Den Eric! Ik moet zelf zeggen dat ik deze week speciaal voor tv zat voor hun reunie... En hun cds speel ik nog regelmatig af.. dat blijft gewoon supergoeie muziek. Nah!

Gepost door: Alice | 09-04-10

Oh jaaaaa, Lj! Gala en Paradisio (met haar blauw fluo kapsel): zalig!

Gepost door: Birsen | 10-04-10

Ik was altijd tegen de Spice Girls en de Backstreet Boys omdat iedereen daar zo voor was :p. Toen die populair waren was ik nog meer fan van de muziek van mijn ouders: Andrea Bocelli, Axelle Red... Behoorlijk fout voor een kind :).

Andere jeugdzondes: ik heb nog een poster op mijn kamer gehangen van Britney Spears - dat is in de tijd dat ze nog maagd wou blijven tot het huwelijk, en "brave" liedjes zong. En ik heb verschillende cd's nog liggen van ons Britney, Steps (five, six, seven, eight!), Krezip (vond ik toen supergoed, nu denk ik: wat vond ik daar nu in hemelsnaam aan?)...

Gepost door: Ladybird | 11-04-10

Op Steps deden mijn zusjes altijd allerlei dansjes. Persoonlijk word ik daar nog wel goedgezind van, van Steps. En Krezip vond ik ook goed. Britney totally not. Ik gaf mijn posters van haar uit de Joepie altijd weg aan een jongen van mijn klas die echt zot van haar was.

Gepost door: Birsen | 11-04-10

De commentaren zijn gesloten.