23-02-10

You do something to me

Iemand uit mijn kennissenkring heeft dit ooit op zijn huwelijk gezongen voor zijn vrouw. Ik had er vooraf nog nooit van gehoord, maar sindsdien is het echt wel één van mijn absolute favorieten.

 

Enjoy! En laat me vooral weten wat je er van vindt.

 

liefs

Birsen

21:50 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-02-10

Smelt

Ik weet het, op u 26e nog gaan babysitten, dat is nu niet bepaald hip. Maar daar trek ik me niets van aan, want ik doe het zo ontzettend graag. Want als ze...

- "Birsen, pakken!" roepen en hun armpjes naar je uitstrekken
- "changer" roepen terwijl je met hen een rondedansje doet
- je zo'n dikke natte plakzoen geven
- hun voorhoofd tegen het jouwe drukken in een zotte bui
- tegen je aan kruipen tijdens het "boeken lezen"
- gauw die lepel cacao in hun mond steken in plaats van het in hun papfles te lepelen
- tot aan hun ellebogen volhangen met spaghetti-saus
- "Birsen, jij bent een deuniet" roepen
- zo ongelooflijk schattig "pottedojie" of "pijaf" roepen

... dan smelt je toch gewoon.

En ja, de kakkebroeken en het overgeefsel neem je er dan maar bij.

 

liefs

Birsen

23:36 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

17-02-10

Dag madame

Ik heb een probleem. Een probleem met aanspreektitels.

Als ik word aangesproken met "juffrouw" dan moet ik altijd denken aan zo'n oud dametje dat nooit van 't straat is geraakt. En ik hoop toch niet zo'n oud "juffrake" te worden.

Als ik word aangesproken met "mevrouw", dan heb ik de neiging om stiekem eens over mijn schouder achterom te kijken om te zien of ze het niet tegen de persoon achter mij hebben. Want ik voel mij helemaal geen mevrouw.

"Meisje" vind ik dan weer een beetje te belachelijk. Vraag me niet waarom. Want hoe dan ook blijf ik me toch een "meisje" voelen.

Maar het ergst vind ik het om aangesproken te worden met "madame". Want dan moet ik denken aan zo'n vrouw in ontzettend klassieke kleren en een enorme boezem die niets liever zou doen dan je in een omhelzing tussen haar borsten verzwelgen. Zie je het al voor je?

En toch vind ik dat wij vrouwen "straffe madammen" zijn.

 

liefs

Birsen

18:21 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-10

Blufboeken

Vorig jaar schreef ik op mijn oude blog al eens over de 101 blufboeken, maar in tegenstelling tot LJ, heb ik me niet voorgenomen om ze allemaal binnen een bepaalde tijd gelezen te krijgen. Maar ooit hoop ik daar wel eens in te slagen. Dit postje schrijf ik dus om even de balans op te maken.

In juni 2009 had ik reeds gelezen:
80 Ian McEwen: Atonement
25 Tom Lanoye: Kartonnen dozen
24 Michel Faber: Lelieblank, scharlaken rood
21 Donna Tartt: De verborgen geschiedenis

En in mijn boekenkast stonden toen:
Gabriel Garcia Marquez: Honderd jaar eenzaamheid
Vladimir Nabokov: Lolita

Sindsdien zijn op het gelezen-lijstje nog bijgekomen:
45 Haruki Murakami: Spoetnikliefde > vond ik wel ok
18 Harry Mulisch: De ontdekking van de hemel > vond ik goed
11 J.D. Salinger: The catcher in the rye > vond ik wel ok
5 Patrick Süskind: Het parfum > vond ik schitterend, maar ben er wel pas mijn 4e poging in geslaagd om hem uit te lezen

Persoonlijk vind ik dat een geweldige vooruitgang want op een half jaar tijd heb ik het aantal gelezen boeken uit deze lijst verdubbeld. Nog 93 te gaan dus.

Overigens is ondertussen "De naam van de roos" van Umberto Eco ook in mijn boekenkast beland, maar zoals jullie misschien wel merken gebeurt er niet echt veel in mijn boekenkast. Ik heb nogal de neiging om naar de bibliotheek te gaan en dan blijven de gekochte boeken vaak liggen. En me de regel opleggen om eerst al mijn gekochte boeken te lezen en pas dan naar de bibliotheek te gaan heb ik ook al gedaan, maar al gauw heb ik die regel aan mijn laars gelapt.

 

liefs

Birsen

19:54 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-02-10

Lijstje: Die kan mij krijgen

In een vorig blog-leven had ik een lijstjes-blog. Daarop stonden lijstjes over de meest idiote dingen. Lang heb ik dat eigenlijk niet volgehouden, maar ik heb nu eigenlijk wel zin om er hier af en toe eentje tussen te gooien.

Als single ben je niet gebonden. Dus mag je rondom je kijken zoveel als je wilt. Tijd voor een "die kan mij krijgen"-lijstje dus (in willekeurige volgorde en we houden het Vlaams).

1) Roel Vanderstukken
2) Ides Meire
3) Pieter Embrechts
4) Mathias Schoenaerts
5) Mathijs Scheepers
6) Koen De Bouw
7) Kurt Rogiers
8) Stan Van Samang
9) Kobe Ilsen
10) Kobe Van Herwegen

Your opinion? Nog suggesties?

 

liefs

Birsen

23:10 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-02-10

Diëten

Ja, ik weet het: typisch meisjes om over hun lijn te beginnen of over hun "dik gat in dienen rok". Dus als je geen zin hebt om dit postje te lezen, begrijp ik dat volkomen. Gewoon dit blogje dan even wegklikken. En morgen wel opnieuw komen lezen natuurlijk.

Ik ben eigenlijk nooit echt een smalleke geweest. Ik ben namelijk niet zo gebouwd en persoonlijk houd ik niet zo van vel over been en mag er van mij best wel pak aanzitten. Maar in de loop der jaren is het bij mij echt wel ferm uit de hand gelopen.

Ik ben een emo-eter, meer een emo-snoeper eigenlijk. Wanneer ik me down voel, of wanneer ik in mijn puberteit ruzie had met mijn ouders, begin ik te vreten. Dan eet ik echt alles op wat ik kan vinden, neem zelfs niet de tijd om fatsoenlijk te kauwen, maar heb vooral de behoefte om veel door te slikken. Nee, ik denk niet dat ik boulimia heb of zo, want overgeven, daar doe ik niet aan. Maar ik ben er wel veel te dik door geworden.

En ja, nu kunnen jullie wel zeggen dat de maatschappij ons een schoonheidsideaal opdringt en dat we daar eigenlijk niet aan mogen toegeven en het dus niet uitmaakt of je dun of dik bent.

Maar... ik voel me zo helemaal niet lekker in mijn vel. Mijn conditie trekt op niets en ik vind het afgrijselijk om kleren te gaan shoppen want in de dingen die ik mooi vind, raak ik nooit in. En waag het niet om een foto van mij te trekken, hè, want dan loop ik meestal gewoon weg. Ik walg van mezelf wanneer ik me op een foto zie staan.

Dus het wordt hoog tijd dat ik iets aan die kilo's doe en de laatste 2 maanden is me dat redelijk gelukt. De weegschaal gaf plots 4 kilo minder aan en daar was ik dolgelukkig mee. Maar deze maand komen mijn maandstonden blijkbaar duchtig roet in het eten gooien, want ik heb alsmaar trek in zoetigheid: koekjes, snoepjes,... Gelukkig ben ik tot hier toe niets bijgekomen, maar er is niets meer afgegaan. En ik ben bang dat dat mij zo gaat de-motiveren dat het daarna niet meer lukt. Aaargh!

Ik zit dus eventjes met mijn handen in het haar, maar het van mij afschrijven lucht al heel wat op. Thanks for reading, dus!

 

liefs

Birsen

21:52 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-02-10

Lente, please!

Ik voel me een stuk beter: op tijd in mijn bedje kruipen en een beetje langer kunnen slapen deden deugd.

Maar...

Deze morgen stond ik op en ... Aargh! Er ligt WEERAL SNEEUW! Echt, ik ben die sneeuw meer dan beu. De eerste keer deze winter vond ik het wel gezellig. Toen liet ik mijn fiets gewoon thuis staan en trok te voet naar het werk, een wandeling van een half uur. Dat was best te doen, zeker met mijn mp3-spelertje op en dromend van een witte kerst. Maar na een paar dagen en na een paar keer ergens te laat te arriveren door die sneeuw, vond ik het wel voldoende.

De 2e keer hoefde het voor mij al niet meer. Ik vertikte het toen zelfs al om te voet te gaan werken en nam gewoon een andere route naar het werk.

En nu heb ik echt even een haat-gevoel tegenover die sneeuw. Pas op, het woord "haten" komt normaal gezien niet in mijn woordenboek voor. Maar dit vind ik toch echt niet grappig meer. Moeder natuur mag zich dringend eens een keertje beginnen te herpakken.

Zo stilaan mogen er toch wel groene blaadjes beginnen te komen aan de bomen en krokusjes in het gras. En de zon mag voorzichtig warme straaltjes beginnen strooien, zo van die straaltjes waarvoor je even buiten gaat staan om ze op je rug te kunnen voelen.

Ja, ik droom echt al van de lente.

 

liefs

Birsen

08:01 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

09-02-10

Mijn 10 favoriete filmscènes

Ik zat eergisteren naar "The holiday" te kijken en kwam toen op het idee om hier eens mijn favoriete filmscènes te beschrijven (in willekeurige volgorde).

1) Pride and prejudice: Helemaal op het einde van de film herhaalt Mr. Darcy al hakkelend zijn gevoelens voor Elisabeth en kijkt haar met een ongelooflijk smekende blik aan. (Zucht!)

2) The Holiday: Amanda keert terug naar de Cottage van Iris en wanneer ze daar terugkomt staat Graham daar te huilen omdat hij afscheid van haar heeft moeten nemen. (Een huilende Jude Law: daar kan toch geen enkel meisje aan weerstaan!)

3)

22:54 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De russen

Pijn in mijn onderbuik.

Zin in chocolade!

Een opgeblazen gevoel.

Een pijnlijke rug.

En een rothumeur.

 

De russen zijn op bezoek, dus kruip ik maar gauw in mijn bed met een warmwaterkruik en hoop dat het morgen beter gaat.

 

liefs

Birsen

22:47 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-10

Slaapritme?

Schreef ik in mijn vorige postje dat ik mijn slaapritme niet kon vinden door mijn nieuwe job? De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat niet de volledige waarheid is.

Ik heb zo’n 5-tal maanden zonder laptop gezeten en heb zo een heleboel dingen gemist, zoals spelletjes spelen en filmpjes kijken. En blijkbaar wil ik die 5 maanden zo snel mogelijk inhalen en dus zoveel mogelijk computeren op zo weinig mogelijk tijd. Mijn slaap moet daar dus voor inboeten.

Zo ook vanavond. Om 21 u 15 ben ik nog naar “The Holiday” beginnen kijken met het voornemen dat om 22 u 45 onverbiddelijk de computer uitging. Maar natuurlijk werd het om 22 u 45 net superromantisch en liepen die 5 minuutjes die ik me nog extra gunde uit tot het einde van de film.

En nu zit ik hier dan: met kleine oogjes en wetende dat ik morgen vroeg op moet en niet veel waard zal zijn.

Ik zal maar eens in mijn bedje kruipen, zeker.

 

liefs

Birsen

23:57 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-10

Working 9 to 5...

Tot eind augustus werkte ik in een supermarkt: werk dat ik graag deed, maar ik had een verschrikkelijke bazin. Eigenlijk heb ik me daar bijna anderhalf jaar laten pesten door haar waardoor ik me ontzettend slecht voelde. Ik had regelmatig huilbuien en kwam 6 kg bij omdat ik vreetbuien kreeg. Maar ik liet me niet doen en uiteindelijk heeft zij me ontslagen omdat ik zelf niet weg ging. Op emotioneel gebied was dat een grote opluchting voor mij.

Daarna heb ik 3 maanden thuisgezeten want werk zoeken in deze tijden van crisis is geen sinecure. Maar uiteindelijk kwam er toch iets uit de bus….

Momenteel werk ik een dikke 2 maanden in een kleine supermarkt, een familiezaak, met een heel fijne sfeer. Ik voel me er echt goed en dat is te merken aan de weegschaal, want ondertussen telt die al 4 kg minder. Wel moet ik nog een beetje een slaapritme vinden want mijn uren wisselen veel meer dan bij mijn vorige job: ik moet vaak de ene dag laat beginnen en de volgende heel vroeg. Maar dat zijn maar kleine minpuntjes. Het belangrijkste is dat het goed aanvoelt en misschien is binnenkort de tijd dan wel rijp voor een nieuwe grote stap in mijn leven…

 

liefs

Birsen

21:47 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

What's in a name

Ik ben Birsen, 26 en single, maar dat laatste was vast al duidelijk geworden in de titel van mijn blogje. Dit blogje zal overigens niet alleen maar gaan over het feit dat ik single ben. Stel je voor dat ik dan morgen (wishfull thinking!) plots iemand tegenkom, dan heeft dit blogje helemaal geen zin meer en valt er hier niets meer te schrijven. Nee, dit blogje gaat over van alles: mijn ditjes en datjes, mijn ergernissen, de dingen die mij gelukkig maken,…

Maar laat ik me eerst maar even verder voorstellen.

Mijn naam is Birsen, een nickname uiteraard. Ooit de telenovelle “Emma” gezien op één? Wel, het personage Birsen daarin, vond ik een straffe madame en meestal als je iemand sympathiek vind, ga je die naam ook mooi vinden. Vandaar dus Birsen.

Verder ben ik niet zo’n meisje met erg uitgebreide en opvallende hobby’s. Ik hou het meestal nogal rustig. Zo ben ik een enorme boekenwurm en pik ik graag een filmpje mee. Of ik tokkel wat op mijn laptopje of kruip met een dekentje voor de tv. Iets luidruchtiger is mijn zangmicrobe: zingen is echt mijn uitlaatklep en vind ik gewoonweg ZALIG! En ik trek ook wel graag naar een concertje of zo, alleen komt het er veel te weinig van. Net zoals eens iets te gaan drinken met een stel vriend(inn)en. Maar dat komt dan ook vaak door het feit dat ik als single nogal veel vriendinnen heb die wel een partner hebben en soms zelfs al kindjes en dat maakt het niet zo gemakkelijk om af te spreken. Vergeet ik hier bijna nog te vermelden dat ik heel graag schrijf, maar daar zal ik binnenkort nog eens uitgebreid over uitweiden. En mijn meest vreemde hobby is waarschijnlijk dat ik voornamen verzamel. Voornamen, ja. Ik zie je al denken. Maar ook daarover volgt later zeker en vast meer.

Voor nu ga ik het hier even bij laten. Ik heb namelijk ook nog een job (je raadt het al: ook daarover later meer) en het wordt zo langzamerhand tijd om te vertrekken. In ieder geval heel fijn dat je hier komt lezen.

 

liefs

Birsen

 

21:00 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |