11-02-10

Diëten

Ja, ik weet het: typisch meisjes om over hun lijn te beginnen of over hun "dik gat in dienen rok". Dus als je geen zin hebt om dit postje te lezen, begrijp ik dat volkomen. Gewoon dit blogje dan even wegklikken. En morgen wel opnieuw komen lezen natuurlijk.

Ik ben eigenlijk nooit echt een smalleke geweest. Ik ben namelijk niet zo gebouwd en persoonlijk houd ik niet zo van vel over been en mag er van mij best wel pak aanzitten. Maar in de loop der jaren is het bij mij echt wel ferm uit de hand gelopen.

Ik ben een emo-eter, meer een emo-snoeper eigenlijk. Wanneer ik me down voel, of wanneer ik in mijn puberteit ruzie had met mijn ouders, begin ik te vreten. Dan eet ik echt alles op wat ik kan vinden, neem zelfs niet de tijd om fatsoenlijk te kauwen, maar heb vooral de behoefte om veel door te slikken. Nee, ik denk niet dat ik boulimia heb of zo, want overgeven, daar doe ik niet aan. Maar ik ben er wel veel te dik door geworden.

En ja, nu kunnen jullie wel zeggen dat de maatschappij ons een schoonheidsideaal opdringt en dat we daar eigenlijk niet aan mogen toegeven en het dus niet uitmaakt of je dun of dik bent.

Maar... ik voel me zo helemaal niet lekker in mijn vel. Mijn conditie trekt op niets en ik vind het afgrijselijk om kleren te gaan shoppen want in de dingen die ik mooi vind, raak ik nooit in. En waag het niet om een foto van mij te trekken, hè, want dan loop ik meestal gewoon weg. Ik walg van mezelf wanneer ik me op een foto zie staan.

Dus het wordt hoog tijd dat ik iets aan die kilo's doe en de laatste 2 maanden is me dat redelijk gelukt. De weegschaal gaf plots 4 kilo minder aan en daar was ik dolgelukkig mee. Maar deze maand komen mijn maandstonden blijkbaar duchtig roet in het eten gooien, want ik heb alsmaar trek in zoetigheid: koekjes, snoepjes,... Gelukkig ben ik tot hier toe niets bijgekomen, maar er is niets meer afgegaan. En ik ben bang dat dat mij zo gaat de-motiveren dat het daarna niet meer lukt. Aaargh!

Ik zit dus eventjes met mijn handen in het haar, maar het van mij afschrijven lucht al heel wat op. Thanks for reading, dus!

 

liefs

Birsen

21:52 Gepost door Birsen in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Tell me about it.
Ik heb besloten vanaf maandag terug op dieet te gaan... het moet echt want het ging erover.
Die dertig kilo die ik 2 jaar geleden ben afgevallen komen er mondjesmaat terug bij en dan is echt de bedoeling niet.
Veel succes!!!!

Gepost door: Alice | 12-02-10

Misschien helpt het als je voor de spiegel gaat staan en zegt:" Ewel, ga je nu luisteren of niet?! Ge moet het anders maar zeggen zunne!"

Je weet maar nooit dat dat helpt hè Birsen ;-)

groetjes

Gepost door: maike | 12-02-10

Daar herken ik mezelf volledig in... Gelukkig moet ik tegenwoordig, om mezelf over te kunnen geven aan een vreetbui, éérst naar de winkel om eten te halen en daar ben ik dan weer te lui voor :-)

Gepost door: LJ | 22-02-10

Ik heb nu pas je nieuwe blog ontdekt, sorry... :-)

Ik heb zowat hetzelfde. Ik wil niet een van die vrouwen zijn die zichzelf niets gunnen om er zo mooi mogelijk uit te zien, ik wil ook wat van het leven genieten. Maar als ik weer maar eens een leuk kleedje zie en er niet in kan, dan doet het toch pijn...

Gepost door: Ladybird | 24-02-10

De commentaren zijn gesloten.